Koncert šolskih pevskih zborov v znamenju dobrodelnosti

Kamenček v mozaiku kulturnih prireditev v času veselega decembra smo v okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala v naši mreži šol, ki jo sestavljamo Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje, kot koordinatorica mreže, in partnerske šole OŠ Trbovlje, OŠ Toneta Okrogarja Zagorje ob Savi ter OŠ Tončke Čeč Trbovlje, prispevali tudi z izvedbo dobrodelnega koncerta šolskih pevskih zborov.

Koncert smo izvedli v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje v četrtek, 12. decembra 2013. Pred polno dvorano je nastopilo sedem šolskih pevskih zborov naših šol – od otroških do mladinskih. Dogajanje so popestrili tudi plesalci OŠ Tončke Čeč s svojim plesnim nastopom in skupina učencev iz OŠ Trbovlje, ki obiskujejo izbirni predmet Ansambelska igra, z igranjem na plastične cevi (boomwackerse), boben in kitaro. Prireditev sta povezovala dijaka Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje – Eva Suša in David Knez.

S pestrim izborom različnih pesmi so nastopajoči navdušili tako starše kot ostale gledalce v dvorani, ki so z nakupom vstopnic darovali sredstva v šolske sklade sodelujočih šol. Posamezni šolski skladi so tako bogatejši za skoraj 375,00 €.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top