Končan tretji razpis “Podjetno v svet podjetništva”

Na tretji javni poziv za vključitev v operacijo Podjetno v svet podjetništva 2013 za zasavsko regijo, ki ga je Regionalni center za razvoj objavil 13. maja 2013, se je odzvalo 36 kandidatov. Komisija, ki je vloge pregledala, je morala dve vlogi zavreči, dva kandidata, ki izpolnjujeta vse pogoje, pa je pozvala, da vlogi dopolnita. Sicer pa je bilo med prispeli vlogami 22 takšnih, katerih pošiljatelji so izpolnjevali vse pogoje: so na zavodu prijavljeni iskalci zaposlitve, imajo stalno bivališče v občini Hrastnik, Trbovlje ali Zagorje ob Savi, so stari manj kot 35 let in imajo najmanj šesto stopnjo izobrazbe.

Sledijo pogovori s kandidati, na katerih bo komisija ocenjevala podjetniške lastnosti in znanje kandidatov, se s kandidati pogovorila o njihovi poslovni ideji in kariernih ciljih. Okvirni datum za končni izbor kandidatov je 19. junij, delov v tretji zasavski skupini pa naj bi se začelo že 1. julija letos. Deset izbranih kandidatov bo Regionalni center za razvoj zaposlil za čas petih mesecev. V tem času jim bo nudil strokovno pomoč v obliki podjetniškega usposabljanja, razvijanja in uresničevanja njihove podjetniške ideje, končni cilj udeležencev pa je samozaposlitev, zaposlitev v lastnem podjetju ali zaposlitev pri drugem delodajalcu.

 

Pozive za vključitev v operacijo Podjetno v svet podjetništva 2013 so objavile tudi vse druge regionalne razvojne agencije, tako da bo v tem krogu skupaj izbranih 120 kandidatov, ki bodo po slovenskih statističnih regijah gradili svojo podjetniško prihodnost. Vseh dvanajst skupin bo z delom začelo v mesecu juliju.

 

Operacijo Podjetno v svet podjetništva 2013 financirata Evropski socialni sklad in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top