Kolander zmagovalec 12. Mednarodnega karate turnirja v Postojni

V soboto, 18. maja, je v Postojni potekal tradicionalni 12. Mednarodni karate turnir »Postojna open«. Nastopilo je 460 tekmovalcev iz 5 držav. 

Za Karate klub Trbovlje so nastopili: Edin Dautovič, Ajdin Mujkanovič, Blaž Hribovšek, Tadej Kolander, Luka Perc in Luka Ferlin. Tekmovalce sta vodila trenerja Kristijan Ostojič in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je na povabilo organizatorja opravljala Aida Parič. 

Tekmovalci so tokrat nastopili samo v športnih borbah. Obisk Predjamskega gradu je najbolj navdihnil Tadeja Kolandra, ki je v številčni kategoriji 12 in 13 letnikov nad 50 kilogramov s petimi zmagami prepričljivo osvojil 1. mesto.  Bronasto medaljo je osvojil še Blaž Hribovšek v kategoriji mladincev do 55 kilogramov. Ostali tekmovalci niso imeli svojega dne.

V nedeljo, 19. maja, je Karate Zveza Slovenije organizirala licenčni seminar za vaditelje, trenerje in inštruktorje karateja. S strani našega kluba sta se seminarja udeležila trenerja Miha Kovačič in Maks Šmidhofer ter uspešno potrdila letno licenco.

Naslednji vikend bodo člani Karate kluba Trbovlje nastopili na turnirju v Oplotnici, 2. junija pa jih čaka zadnja tekma v letošnjem letu in sicer Državno ekipno prvenstvo v katah in športnih borbah.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

St. dečki  nad 50 kg:

1. mesto: Tadej  Kolander

Mladinci do 55 kg:

3. mesto: Blaž Hribovšek

Bogdan SIMERL

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top