Ko se pridno treniranje spremeni v velik, a preprosto zaslužen uspeh

V nedeljo, 16.06.2013 s pričetkom ob 14. uri je na stadionu NK Rudar Trbovlje potekal zaključni nogometni turnir MNZ Ljubljana za selekcijo U-9 sezone 2012/2013 v organizaciji omenjene zveze ter izvedbi NK Rudar Trbovlje. Sončno in že kar vroče popoldne je poleg desetih uvrščenih ekip, v dom trboveljskega nogometa, pripeljalo tudi lepo število gledalcev, ki so zares navijaško bodrili svoje male žogobrce.

Ekipe so bile na začetku razvrščene v dve skupini.

Skupina 1: 1. NK Rudar Trbovlje, 2. NK Olimpija Ljubljana, 3. NŠ Ivančna Gorica, 4. NK Vir in 5. NK Komenda
Skupina 2: 1. NK Calcit Kamnik, 2. NK Interblock B, 3. NK Dren Vrhnika, 4. NK Trebnje in 5. NK Brinje A

Po sestanku vodij ekip oz trenerjev z organizatorjem, katerega je zastopal vodja tekmovanja pri MNZ Ljubljana g. Sandi Kranjec, se je pričel tekmovalni del s tekmami v skupinah.

Rezultati na igrišču 1:
Olimpija Ljubljana : Komenda 1:0
Interblock B : Brinje A 1:0
Komenda : Ivančna Gorica 0:2
Brinje A : Dren Vrhnika 1:1 (po kazenskih strelih 4:3)
Ivančna Gorica : Rudar Trbovlje 1:7
Dren Vrhnika : Calcit Kamnik 0:0 (po kazenskih strelih 4:5)
Rudar Trbovlje : Vir 6:0
Calcit Kamnik : Trebnje 1:0
Vir : Olimpija Ljubljana 0:2
Trebnje : Interblock B 2:3

Rezultati na igrišču 2:
Ivančna Gorica : Vir 1:0
Dren Vrhnika : Trebnje 4:0
Rudar Trbovlje : Olimpija Ljubljana 2:0
Calcit Kamnik : Interblock B 1:0
Vir : Komenda 1:2
Trebnje : Brinje A 0:3
Olimpija Ljubljana : Ivančna Gorica 4:0
Interblock B : Dren Vrhnika 2:1
Komenda : Rudar Trbovlje 0:2
Brinje A : Calcit Kamnik 2:0

Po zaključenih srečanjih v skupinah je sledil kratek 15-minutni premor, nato pa se je pričelo igrati za osvojitev končnih mest.

Srečanje za 9. oz. 10. mesto – Vir : Trebnje 0:3
Srečanje za 7. oz 8. mesto – Komenda : Dren Vrhnika 1:0
Srečanje za 5. oz. 6. mesto – Ivančna Gorica : Kamnik 1:1 (po kazenskih strelih 2:1)
Srečanje za 3. oz. 4. mesto – Olimpija Ljubljana : Brinje A 0:0 (po kazenskih strelih 12:11)
Srečanje za 1. oz. 2. mesto – Rudar Trbovlje : Interblock B 5:1

Gledalci so v tem popoldnevu lahko zares uživali, saj so prav vsi nogometaši(ce) na igrišču pokazali, da jim tudi zares vroče oz. soparno ozračje ne more vzeti ljubezni do nogometa. Prav vsi si za to zaslužijo pohvale, brez izjem, od prvega do zadnjega.

Prav posebna pohvala pa gre seveda domači ekipi Rudarja, ki je turnir odigrala z zares odličnim pristopom ter samo igro od pričetka pa do samega konca turnirja. Že sam podatek, da so ta zaključni turnir rezultatsko odigrali brez poraza in z razliko v danih in prejetih zadetkih +18 (20:2) pove, da so si tega naslova zelo želeli in ga tudi upravičeno dosegli. Bili so preprosto najboljši.

In kdo so ti mladi zeleno-črni borci, kot še zmeraj rad marsikdo reče?? Naslov najboljših nogometašev v selekciji U-9 v MNZ Ljubljana sezone 12/13 so osvojili: Filip Stanojevič, Andraž Vnuk, Filip Andjelič, Benjamin Šeško, Gašper Vodeb, Eldin Lemezovič, Miha Blaj, Luka Milinovič, Sašo Popovič, Lan Navratil, Matic Sotlar in seveda tudi njihov trener Matjaž Dornik – Žungul.

Ob koncu turnirja je pokale in medalje najboljšim ekipam ter medalje za udeležbo vsem nogometašem(icam) podelil g. Sandi Kranjec, vodja tekmovanja NZS in MNZ Ljubljana ter g. Igor Drnovšek in g. Stipe Jakovljevič, ki sta skrbela za izvedbo samega turnirja.

No, kar se tiče same izvedbe turnirja si pa pohvale definitivno zaslužijo v prvi vrsti starši selekcije U-9 ter nekateri drugi pristaši »NK Rudar Trbovlje«, ki so s svojim delom poskrbeli, da so se gledalci domov vračali z lepimi vtisi, zadovoljni in konec koncev, da je sam turnir na koncu dobil oceno – odlično organiziran in izveden.

Za turnir kot takšen se potem ni treba bati, da ne bi tudi v prihodnje »na Rudarju« gledali še zaključne tekme raznih nogometnih selekcij. NK Rudar Trbovlje je še enkrat več pokazal, da zna in zmore.

Darko Kunič
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top