Knjiga Želvice dosegla svoj namen

Ponosni smo na junake v naših Trbovljah in ena izmed njih je zagotovo tudi Metka Dolanc. V življenju se nam dogajajo lepe stvari, stvari, ki nas nasmejijo, pridejo pa tudi žalostni, težki trenutki. A ne zmore vsakdo v težki osebni izkušnji najti tudi kaj pozitivnega. Metka Dolanc je ena izmed teh. Del sebe, del svoje izkušnje z izgubo bližnjega, je prenesla v pravljico, ki jo je napisala in ob tem dejala: “Štirje letni časi so dani človeku: preteklost, sedanjost, prihodnost in večnost. Ta misel je bila pobuda za razmišljanje o dveh na žalost zamolčanih temah: žalovanju in smrti. Nastala je pravljica “Želvice” , s katero želim spodbuditi, da bi se o tem med seboj pogosteje odkrito pogovarjali. Predvsem v procesu šolanja.”

 

Občina Trbovlje je nekaj knjig odkupila in jih ob prvem šolskem dnevu podarila knjižnicam oz. šolam v Trbovljah. Po 2 izvoda smo podarili tudi glavnima knjižnicama v Zagorju in Hrastniku. Del knjig pa bo služilo kot protokolarno darilo občine. To naj bo naš skromen doprinos in podpora pravljici.

 

Še nekaj besed o knjigi. Čudovite ilustracije je prispevala Metkina sošolka in dobra prijateljica Nastja Abdič. Nastja je vanje odlično ujela vsa doživljanja in čustva, ki na nekaterih delih nedvomno preplavijo slikanico.

 

KAKO DOBIM SVOJ IZVOD KNJIGE?

Ni še minil mesec, odkar je izšla slikanica, ko je vseh 300 izvodov že pošlo. Metka se je skupaj z Delavskim domom Trbovlje odločila za dotis, svoj izvod pa že lahko naročite na spletni strani Delavskega doma Trbovlje.

Vabljeni ste na predstavitev knjige, ki bo 22. septembra ob 18.00 v kino dvorani Delavskega doma Trbovlje. Z avtorico Metko in ilustratorko Nastjo se bo po prebrani pravljici pogovarjal Aljaž Bastič.

Trenutno se za dotis zbirajo tudi sponzorska sredstva. Če želite biti sponzor ponovne izdaje pravljice Želvice, se lahko obrnete na mail zelvice.pravljica@gmail.com.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top