Knapi že tam, kjer želijo biti na koncu

Rokometaši Rudarja so vpisali še peto zaporedno prvenstveno zmago, s katero so se zavihteli na drugo mesto lestvice, ki ob koncu tekmovanja prinaša napredovanje v 1.B ligo. Tokrat so bili Trboveljčani boljši od ekipe Pomurja (34:29), ki ji je na koncu uspelo le ublažiti prepričljiv poraz.

Dobre igre rokometašev Rudarja v zadnjih tednih so poskrbele za to, da se tudi tribuna dvorane Polaj vse bolj polni. Tokrat si je srečanje s Pomurjem ogledalo okrog 250 gledalcev, ki so videli gibljivo in agresivno obrambo domačih, ki je bila, v kombinaciji s hitro igro v napadu, recept za peti zaporedni uspeh. Na lestvici so pred Trboveljčani sedaj le še rokometaši Krima, ki so v sedmem kolu doma ugnali Mitol Sežano (30:23), ekipa Pomurja pa je sedaj peta s sedmimi točkami.

Izenačen začetek

Začetne minute so minile v znamenju igre “gol za gol”, v deseti minuti je bil izid tako poravnan (4:4). Nato pa je domačim, na krilih Tilna Strmljana, Jana Polanca in Roka Andreja Novaka, uspelo pobegniti (8:5), vodstva pa varovanci trenerja Gregorja Peska niso več izpustili iz rok.

Gostje so se sicer v 20. minuti še uspeli približati na gol zaostanka (10:9), ko sta zadevala Vasja Kozelj in Mitja Kozelj, končnica prvega dela pa je v popolnosti pripadla knapom. Razigral se je domači vratar Žiga Radulovič, s posledičnimi hitrimi prehodi v napad pa so domači prišli do otipljive prednosti. V glavni vlogi pri Rudarju je bil Robi Habjan, ki je od 20. do 30. minute zabil kar šest golov in poskrbel, da so domačini na odmor odšli s petimi goli naskoka (18:13).

Hitra igra domačih razorožila Pomurce

Rudar je s hitro igro, ki ji gostje v prvih minutah nadaljevanja niso uspeli slediti, do 35. minute še oplemenitil svojo prednost (21:14). Po nekaj zapravljenih napadih gostiteljev so Pomurci v 40. minuti še znižali na pet golov zaostanka (24:19), domačo mrežo je pridno polnil predvsem Gregor Gregorec. Zatem pa so gostje popustili, domači so s “hitrim centrom” in protinapadi, ki so sledili odlični igri v obrambi, lomili odpor varovancev trenerja Nedjeljka Potočnjaka, ob strelih iz ugodnih situacij je bil nemočen tudi gostujoči vratar Klemen Krajnc, ki je v prvem polčasu nanizal nekaj lepih obramb.

Spet je na sceno stopil Habjan, ki je v zgolj osmih minutah zabil pet golov in knape popeljal do neulovljive prednosti, ki je v 50. minuti znašala že devet zadetkov (32:23). Gostje so, s serijo štirih zaporednih golov ob koncu, uspeli le kozmetično popraviti izid na semaforju, kjer se je po zadnjem pisku izpisal izid 34:29 v korist domačih.

Pesko: “Gremo iz tekme v tekmo”

“Čeprav je to že naša peta zaporedna zmaga, se ne oziramo nazaj, gremo iz tekme v tekmo. Osredotočeni moramo biti na vsakega tekmeca posebej. Fantje v zadnjem času dobro trenirajo, kar se kaže tudi na igrišču. Cilj vsakega moštva je dobra obramba in mi smo jo danes odigrali tako, kot je treba, svoje je dodal odličen vratar in s tem smo naredili razliko. Pomurje je čvrsta ekipa in če bi mi sprejeli njihov malce počasnejši ritem igre, bi imeli težave, tekma bi šla lahko tudi v drugo smer,” je po novi zmagi povedal trener Rudarja Gregor Pesko, ki je tokrat priložnost lahko ponudil tudi igralcem, ki sicer ne dobivajo veliko minutaže. “Vsaka tekma je drugačna in na vseh ne morem ponuditi priložnosti celotni ekipi. Si pa vsi fantje zaslužijo priložnost, saj delajo dobro, a vsi pač ne morejo vedno igrati. Na koncu je pomemben uspeh ekipe,” je sklenil Pesko, ki se z moštvom sedaj odpravlja na gostovanje v Sežano, nato pa Trboveljčane čakajo tri domače tekme.

“Začeli smo dobro in stopnjevali našo igro do 20. minute, nato pa smo popustili,” je po srečanju dejal gostujoči vratar Klemen Krajnc, ki je Pomurju sicer posojen s strani mariborskega Branika. “Naš padec v igri ob koncu prvega polčasa je bil posledica dejstva, da nismo uspeli ustaviti hitrih prehodov domačih iz obrambe v napad. V bodoče moramo popraviti napake v naši igri, sedaj smo že drugič zapored izgubili. Proti Krimu morda tudi po spletu nesrečnih okoliščin, poraz proti Rudarju pa je povsem zaslužen,” je zaključil Krajnc.

Sodnika v središču pozornosti

Omeniti velja še en dogodek iz prvega polčasa. Sodniški par je z nekaj odločitvami razjezil domače občinstvo, nekateri gledalci so svoje nezadovoljstvo nazorno pokazali. Sodnika sta zahtevala, da se omenjeni del tribune izprazni, za kar so domači organizatorji tudi hitro poskrbeli. Vendar pa se postavlja vprašanje, kako bi delivca pravice odreagirala, če bi jim pikre pripombe s tribun, namesto nekaj posameznikov, namenilo več sto pripadnikov združene trboveljske navijaške skupine Kamnita-Torcida, ki je tokrat ni bilo na tekmi.

Da varnost obeh sodnikov ni bila ogrožena, priča tudi dejstvo, da so “problematični” navijači, na pobudo domačih uradnih oseb, brez ekscesov zapustili dvorano. Rokomet se, tako kot vsi drugi športi, igra za gledalce, ne za sodnike. Vsak klub, in najbrž tudi vsak, ki želi slovenskemu rokometu dobro, si želi polnih tribun in vročega vzdušja na tekmah, seveda brez nasilnih vložkov, ki pa jih tokrat še zdaleč ni bilo. Sodniki, ki so v tem nivoju tekmovanja edini na parketu, ki so za svoje delo plačani, bi morali delovati v skladu s tem, ne pa le gledati na to, da bodo tekmo “oddelali” s čim manj problemi. V drugem polčasu je sodniški par Jože Humek/Rok Škvarč še nekajkrat razburil gledalce in tudi obe klopi.

Lestvica:

  1. Krim-Olimpija 12 točk
  2. Rudar 10
  3. Jadran 2009 9
  4. Alples Železniki 8
  5. Pomurje 7
  6. Mitol Sežana 6
  7. Ajdovščina 6
  8. Radovljica 5
  9. Grča Kočevje 4
  10. Arcont Radgona 3

07. krog 2.DRL RD Rudar – RK Pomurje 34:29 (18:13)

Trbovlje, 22.11.2014, dvorana Polaj, 250 gledalcev. Sodnika Humek J. in Škvarč R.

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Gjerek, Strmljan 7 (2), Polanec 5 (2), Ravkič, Novak 6, Medved, Kozinc 1, Frece, Malovrh, Habjan 13 (1), Žagar, Lenart 1, Cestnik, Pišek 1.
Trener Gregor Pesko.

RK Pomurje: Krajnc, Kous, Pintarič, Kreft 1, Petraš 4, Kozelj M. 6 (5), Prelec, Hedl 1 (1), Šavel, Kozelj V. 4, Makovec, Dogša 3, Ščavničar, Gregorec 8, Gorjup, Raj 2.
Trener Nedjeljko Potočnjak.

7m: RD Rudar 5/8, RK Pomurje 6/7.
Izključitve: RD Rudar 12 minut, RK Pomurje 10 minut.

DSC07400

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top