Knapi v prvem polčasu pošteno namučili Krko

Rokometaši Krke so bili previsoka ovira za igralce trboveljskega Rudarja v 1/16 finala pokala Slovenije. Dolenjci so odpor knapov dokončno strli v drugem delu in na koncu visoko slavili (21:35).

Trboveljski Rudar je bil v prvem krogu pokala prost, Krka pa je v gosteh premagala Grosuplje(24:35). Novomeščani so bili pred dvobojem s knapi veliki favoriti, kar so potrdili tudi pred okrog 100 gledalci v dvorani Polaj in zanesljivo zmagali (21:35), potem ko so odločilno razliko naredili v uvodnih minutah drugega dela. Prvoligaška zasedba je imela v prvem polčasu težave z domačini, ki so nastopili brez enega od svojih glavnih adutov Robija Habjana, v nadaljevanju pa je do izraza vendarle prišla večja kakovost in izkušenost Dolenjcev, ki so sicer v zlati sredini lestvice 1. NLB Leasing lige.

Dober prvi polčas domačih

Rudar je v prvih minutah dvakrat povedel za gol po zadetkih Matije Kozinca in Luke Lenarta, nato pa so vodstvo prevzeli gostje, pri katerih sta na začetku zadevala Jan Jurečič in Aljaž Lavrič. Izid je bil zadnjič poravnan v 11. minuti (6:6) po drugem golu Denisa Ravkića, v naslednjih trenutkih pa so gostje domačim pobegnili po dveh zaporednih golih Jake Jakšeta in nato nekajkrat vodili tudi s štirimi goli razlike.

Najvišja prednost Krke v prvem polčasu je znašala šest golov (12:18), a so domači po zaslugi treh golov Klemna Staniča in nekaj dobrih obrambah Žige Radulovića uspeli obdržati priključek s favoriziranimi nasprotniki, ob polčasu so zaostajali za štiri (14:18).

Le Polanec ni bil dovolj

V drugem polčasu so Novomeščani hitro povišali razliko, ki je v 41. minuti znašala že neulovljivih devet zadetkov (16:25). V vrstah Rudarja je v drugem delu zadeval le Jan Polanec, ki je mrežo Dolenjcev polnil z levega krila in tudi z linije sedmih metrov, kar je zadoščalo za to, da se naskok gostov do zaključnih minut ni izrazito povečal.

Kljub trudu domačih, pri katerih sta priložnost v vratih dobila tudi Aljaž Škrabar in Nejc Gjerek, je bilo iz minute v minuto opazno, da domačim popuščajo moči. Krka je uveljavila svojo prednost v višini in fizični moči, domačemu organizatorju igre Timu Žagarju, ki je v prvem polčasu dobro povezoval soigralce, so pošle moči, posledica pa so bile številne izgubljene žoge domačih in uspešno izvedeni protinapadi gostov. Na koncu je Krka slavila za 14 (21:35) in se zanesljivo uvrstila v osmino finala.

Skoko pohvalil mlade knape

Za Rudar je devet zadetkov dosegel Polanec, po tri sta dodala Stanič in Lenart, po dva pa Kozinc, Žagar in Ravkić. Pri Krki je bil najbolj učinkovit Lavrič s sedmimi goli, Jurečič in David Didovič sta zadela po petkrat, Blaž Rojc in Jan Irman pa po štirikrat.

“Rudar ima nekaj zelo talentiranih igralcev in v prvem polčasu so bili domačini zelo borbeni. Moji varovanci v prvem delu niso prikazali tistega, kar sem pričakoval. Vodili smo za štiri gole, kar je bilo nesprejemljivo, zato sem jim med odmorom v slačilnici namenil nekaj ostrih besed, ki jih tukaj ne bi ponavljal. Drugi polčas smo odigrali bolje. Rudarju in njegovemu trenerju Pesku želim veliko uspeha v prihodnosti in več kvalitetnega treniranja, s katerim se bodo fantje še izboljšali,” je po tekmi povedal trener Krke Mirko Skoko.

Trbovlje 22.10.2014, dvorana Polaj, 100 gledalcev. Sodnika Deržek Dušan in Brecelj Bojan.

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Gjerek N., Ravkič 2, Gojič, Novak, Frece, Kozinc 2, Malovrh, Polanec 9 (4), Koprivc, Žagar 2 (2), Lenart 3, Cestnik, Stanič 3, Pišek.

Trener Gregor Pesko.

MRK Krka: Štangelj, Božič, Jurečič 5 (2), Lavrič 7 (1), Didovič 5, Okleščen, Rojc 4, Irman 4, Jakše 2, Rašo 2, Smolnik, Vidmar 1, Furdi 3 (1), Cvikl, Adamič 1, Klobčar 1.

Trener Mirko Skoko.

7m: RD Rudar 6/8, MRK Krka 4/4.

Izključitve: RD Rudar 8 minut, MRK Krka 6 minut

MIL_7300

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top