Kdo tukaj laže?

Novinarka Polona Malovrh v časopisu Delo vztrajno trdi, da sem se kot župan Občine Trbovlje na sestanku pri predsednici Vlade RS, Alenki Bratušek (dne 5. 2.2014), pogovarjal o termični obdelavi odpadkov. V zadnjem članku je svoje izjave podkrepila s trditvijo Matjaža Švagana, župana Občine Zagorje ob Savi. Citiramo: »Obžalujem, da na nekaterih sestankih nekateri še vedno razmišljajo o TOO (op. Termični obdelavi odpadkov) – ne le v Lafarge Cementu, ampak tudi v nekaterih drugih predelih Zasavja, oziroma obujajo elemente energetske doline« …/ »Na vprašanje Dela, koga je imel v mislih pod »nekateri«, je omenil trboveljskega župana Trevna in dodal: »Če ima kdor koli v Zasavju pomisleke, je prav, da pred razpravami v Ljubljani stališča zavzamejo občinski sveti, kot smo storili v Zagorju, in dvom o posameznikih bo odpravljen.«

 

Na sestanku so bili prisotni tudi župan Litije, Laškega, Hrastnika ter g. Karel Vukovič. Prav vsi s svojim podpisom v priloženem dopisu in žigom občine potrjujejo, da se o termični obdelavi odpadkov NISMO pogovarjali! Za potrdilo tega dejstva smo zaprosili tudi predsednico vlade RS, Alenko Bratušek, kjer prav tako z dopisom vodje njenega kabineta to potrjujejo. Kar pomeni, da so izjave gospoda Matjaža Švagana in novinarke laž.

Razumem, da so lokalne volitve vse bližje, a prosim, da se v pridobivanju naklonjenosti občanov in občank ne vpleta laži ter da ostanemo korektni in spoštljivi drug do drugega. Takšne laži in takšni dogodki našega Zasavja ne bodo povezali in popeljali na novo pot, temveč kvečjemu netili razdore in slabo voljo med nas vse, ki tukaj živimo.

S spoštovanjem,

 

Vili Treven

Župan Občine Trbovlje

 

Izjave kabineta Vlade RS in prisotnih na sestanku

 

izjave

 

 

Članek v delu 10. 2. 2014

 

10_2_delo

 

 

Članek v Delu 12. 3. 2014 

 

12_3_delo

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top