Katra Hribar Frol prevzela vodenje knjižnice

Svoj mandat za direktorico knjižnice Toneta Seliškarja je s 4. julijem 2016 pričela triintridesetletna univerzitetna diplomirana sociologinja in magistrica mednarodnega poslovanja, Katra Hribar Frol. Leta 2008 se je zaposlila v knjižnici kot knjižničarka, nato je opravila vsa formalna izobraževanja, ki jih zahteva delo na tem področju. Ker ji pomenijo izzivi posebno strast, je med drugim napisala Bukmandeljca, se ukvarjala z domoznanstvom, vodila literarne večere, organizirala bralno značko za starejše, ki jo je poimenovala Beremo na kulmkišti …
V petek je bila primopredaja poslov, tako je v ponedeljek pričela s svojimi novimi dolžnostmi. V življenju išče izzive, skuša razreševati neznano, vedno ima rada spremembe, a ne zanemarja kar je že utečeno in dobro.
Obljubila je, da se bo pri svojem delu trudila za vse člane knjižnice in lokalno skupnost, posebej za ranljive skupine občanov. Želi, da bodo ljudje še naprej radi obiskovali knjižnico in se udeleževali dogajanj v njej, tako na Ulici 1. junija kot v Svobodi. Kolikor bo mogoče, bo prisluhnila željam članov in zaposlenih v knjižnici, saj se zaveda, da zadovoljni ljudje pomagajo tkati vezi, ustvarjati dobro vzdušje, da se radi vračajo tja, kjer jih čaka mir, polno zanimivih revij in knjig, kjer lahko sedejo za računalnik in ne nazadnje srečajo tiste, ki imajo podobne poglede na literarna dela.
Že v poletnih dneh načrtujejo nekaj manjših sprememb, vendar jih še nočejo razkriti. Skrivnostno pove, da jih bo vsakdo, ki bo obiskal knjižnico lahko ocenil.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top