KATAPULTOVA ZGODBA S.O.S. ŠOLE

“V šolskem letu 2021/22 je z učili S.O.S. šole delalo 250 šolarjev prvih treh razredov.”

Pred petimi leti, ko smo pod okriljem AFormXa ustanovili portal www.sos-sola.si, so bila lastna učila za matematiko v prvih treh razredih in množična uporaba le teh pri šolarjih, sanje in oddaljen cilj.

S.O.S. šola je sedaj pod okriljem Katapulta, za kar smo zelo hvaležni in na ta način še lažje podpiramo javno šolstvo. Cilji izpred petih let so danes doseženi. Učitelji se vse pogosteje obračajo na nas za izposojo učil, ki konkretno ponazarjajo matematične pojme v prvih treh razredih, mi pa jih opremimo še z didaktičimi koraki uporabe. Pohvalimo se lahko tudi z lastnimi učili za prodajo, ki preko posnetka na QR kodi šolarja vodijo do največjega učinka, izvodi učil žepne matematike in med šolarji in pri starših priljubljenimi delavnicami matematike brez svinčnika in papirja.

V letošnjem šolskem letu smo izvajali:

  • dneve dejavnosti v 1. in 3. razredih OŠ Trbovlje in OŠ Ivana Kavčiča Izlake,
  • delavnice geometrije brez svinčnika in papirja za 4. razred v Tehnoparku Celje s katerim že dolgo časa sodelujemo,
  • dve predavanji za učitelje in starše v sodelovanju z Inštitutom za disleksijo,
  • izdali prvo učilo žepne matematike: Deli celote – ulomki,
  • izpeljali raziskavo o vplivu naših učil na matematično predstavo v 2. in 3. razredu osnovne šole
  • in se tudi sami udeležili nekaj izobraževanj.

“Zakaj ni bilo poletnih delavnic brez svinčnika in papirja?”

Vsa povpraševanja, ki smo jih prejeli v zvezi s poletnimi delavnicami brez svinčnika in papirja, ki so že dve poletji potekale na Katapultu, nam pomenijo veliko. Namreč to potrjujejo, da bi se šolarji radi vrnili, starši pa so bili zadovoljni. Žal smo se  letos delavnicam morali zaradi prostorske stiske na Katapultu odpovedati.

V prihodnje načrtujemo izpeljavo delavnic brez svinčnika in papirja, takoj ko nam bo prostor to dopuščal, in pa pripravljamo se na tečajno obliko delavnic za dve skupini šolarjev – drugošolcev, ki bo novost S.O.S. šole v šolskem letu 2022/23. Še naprej se bomo z največjim veseljem povezovali z robotiko in ekipo dr. Maše Jazbec in Tadasano joga, še naprej želimo posojati učila in učiteljem nuditi izobraževanja, kompletirali bomo tudi  tridelni komplet žepne matematike in vsekakor se bo tekom leta pojavil še kak nov cilj.

 

Ekipa S.O.S. šole

Spremljajte novosti na naši Facebook strani: sos-sola.si in ne zamudite vpisa v tečajno obliko delavnic, ki bo namenjena drugošolcem.

Vsem šolarjem, staršem in učiteljem želimo uspešen skok v šolsko leto 2022/23.

 

Ekipa S.O.S. šole

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top