Karateisti uspešni v Bolgariji in Mariboru

Trboveljčani bodo letos izvedli že 41. Mednarodni karate turnir. Že vrsto let nastopajo na turnirju tekmovalci iz več kot desetih držav Evrope in tudi drugih celin sveta. Na lanskem turnirju so prvič nastopili karateisti iz Bolgarije. Zelo so bili zadovoljni s sprejemom v Trbovljah, zato so njim hoteli vrniti gostoljubnost. Povabili so jih na svoj turnir v mesto Razlog, ki leži poleg znanega zimskega središča Bansko, kjer prirejajo tekme svetovnega pokala v smučanju.

V četrtek ponoči se je s klubskim kombijem na več kot 1.000 km dolgo pot, pod vodstvom trenerjev Mihe KOVAČIČA, Bogdana SIMERLA in Edina SALKIĆA odpravilo šest mladih tekmovalcev: Nastja VIDRIH, Patricija KOČNAR, Domen ZIDAR, Ervin SALKIĆ, Ajdin MUJKANOVIĆ in Tadej KOLANDER. Po 14 urni vožnji so prispeli utrujeni, kljub temu pa odločeni, da dostojno nastopijo za svoj klub. Ker so bili v Bolgariji edini slovenski karate klub, so s tem predstavljali tudi Slovenijo. Število 160 nastopajočih iz 4 držav je skoraj malo zavedlo o sami kvaliteti tekmovanja. Na ogrevanju pred tekmovanjem, pa se je že videlo precej kvalitetnih tekmovalcev, kar je zagotavljalo močno in kvalitetno tekmovanje. Glede na malo število kategorij so bile te tudi precej številčne. Za medaljo je bilo potrebno doseči kar nekaj zmag. V katah so se na zmagovalni oder povzpele obe dekleti, Nastja in Patricija, ki sta osvojili bronasto medaljo. Še mesto višje, kar pomeni srebrno medaljo, se je povzpel Tadej. Ekipa v sestavi Domen, Ervin in Tadej je prav tako osvojila srebrno medaljo. Fantje so nastopili tudi v športnih borbah, kjer pa je bila konkurenca še hujša. Čast trboveljskega karateja je rešil Tadej KOLANDER, ki ima največ tekmovalnih izkušenj od vseh nastopajočih Trboveljčanov. Tadej je tako kot vedno v zadnjem času, pokazal odlično športno formo in je bil za vse nasprotnike nepremagljiv. Njegov zbir točk 16:0 pa ne potrebuje dodatnega komentarja. Na koncu so mu iskreno čestitali tako tekmovalci, ki jih je premagal, kot njihovi trenerji.

V nedeljo, takoj po zajtrku, pa so se odpeljali pod vrh druge najvišje gore v Bolgariji, Vihren, ki za kar 50 metrov presega naš Triglav. Na 2.000 metrih so se najvztrajnejši povzpeli še višje, kjer so imeli lep razgled na okoliška smučišča. Obvezno slikanje in sledila je dolga pot nazaj proti domu, z veliko lepih vtisov.

V soboto, 19. oktobra, je Karate zveza Maribor organizirala mednarodni karate turnir »MARIBOR OPEN 2013«, kjer se je pomerilo 250 tekmovalcev iz 5 držav. Barve trboveljskega karate kluba so zastopale Anamari VRAN, Ana Nuša DETELA in Ema RŽEN. Vodila jih je trenerka Katja SIMERL, vlogo sodnice je na turnirju opravljala Aida PARIĆ. V katah posamezno dekleta niso zabeležile vidnejši rezultat, drugače pa je bilo v katah ekipno, kjer so Anamari, Ana Nuša in Ema zabeležile dve zanesljivi zmagi ter se tako uvrstile v finale. V finalu je bila nasprotna ekipa boljša, tako da so trboveljska dekleta končala tekmovanje na drugem mestu.

Da je pa bil pretekli vikend za trboveljske karateiste zelo pester pa so poskrbeli še Patricija BUKOVINSKI, Luka FERLIN, Luka PERC in Blaž HRIBOVŠEK, ki so se udeležili vikend priprav kadetske in mladinske reprezentance v Kranju.

 

REZULTATI:

1. »PIRIN CUP 2013« – Bolgarija:

KATE POSAMEZNO:

Fantje letnik 2001 – 1999:

2. mesto: Tadej KOLANDER

Dekleta letnik 2001 – 1999:

3. mesto: Nastja VIDRIH

3. mesto: Patricija KOČNAR

KATE EKIPNO:

Fantje letnik 2001 – 1999:

2. mesto: KOLANDER, SALKIĆ, ZIDAR

BORBE POSAMEZNO:

Fantje letnik 2001 – 1999:

1. mesto: Tadej KOLANDER

 

2. »MARIBOR OPEN 2013« – Maribor:

KATE EKIPNO:

Mlajše deklice:

2. mesto: DETELA, RŽEN, VRAN

Karate v Bolgariji (3)

Karate v Bolgariji (2)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top