Karateisti ponovno odlični

V soboto, 14. februarja 2015, je v Velenju potekal 10. Mednarodni karate turnir »Pokal Nestla Žganka«. Nastopilo je 360 tekmovalcev iz 5-ih držav.

Karate klub Trbovlje so zastopali Patricija Bukovinski, Ervin Salkič, Domen Zidar, Domen Majdič, Ajdin Mujkanovič, Timotej Zupančič (1. letnik športnega oddelka GESŠ Trbovlje), Živojin Babič, Erik Remetič (dijak 2. letnika splošne gimnazije GESŠ Trbovlje), Žiga Šantej in Edin Salkić, ki je, skupaj z Rokom Lopanom, opravljal tudi funkcijo trenerja na tekmovanju.

Prav vseh deset Trboveljčanov se je uvrstilo v zaključne boje za medalje. Tokrat žal ni uspelo osvojiti medalje Patriciji Bukovinski, Ervinu Salkiču in Domnu Majdiču, ki so ob koncu zasedli nehvaležna peta mesta. Bronaste medalje so osvojili Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Timotej Zupančič, Živojin Babič in Žiga Šantej. Žiga je dodal še srebrno medaljo v absolutni članski kategoriji. Drugo mesto je v svoji težnosti kategoriji zasedel tudi Erik Remetič. Za uspešen zaključek nastopov v Velenju je poskrbel Edin Salkič, ki je osvojil zlato medaljo pri veteranih.

Odlično pa se je odrezala tudi Barbara Haberl (članica Karate kluba Hrastnik in dijakinja 1. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje), saj je osvojila 1 . mesto v kategoriji športne borbe, mladinke, do 53 kilogramov.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top