Karate: v Parizu je potekal kvalifikacijski olimpijski turnir

Minuli konec tedna je v Parizu potekal kvalifikacijski olimpijski turnir, kjer so se delila zadnja prosta mesta za udeležbo na letošnjih poletnih olimpijskih igrah. Med šestimi slovenskimi reprezentanti je bila tudi članica trboveljskega Karate kluba, Barbara Haberl. Pomerilo se je kar 480 tekmovalk in tekmovalcev iz 96 držav sveta. Na olimpijske igre so vodila prva tri mesta v posameznih težnostnih kategorijah.

V Barbarini kategoriji do 55 kilogramov se je pomerilo 59 tekmovalk iz prav toliko držav, saj je posamezno državo lahko zastopal le po en predstavnik. Sicer so se olimpijske sanje za Barbaro  razblinile, saj je bila z rezultatom 2:0 boljša znanka iz Estonije, Li Lirisman, evropska prvakinja pri mlajših članicah iz leta 2018, katero pa je Barbara pred leti že premagala na svetovnem pokalu.

»Kljub porazu, smo na Barbaro zelo ponosni, saj že to, da je bila del smetane svetovnega karateja, ki je lovila še zadnje olimpijske vstopnice nam pove, da delamo dobro in da smo na pravi poti. Nobenemu od šestih slovenskih reprezentantov se ni uspelo uvrstiti na olimpijske igre. Vendar bo slovenski karate po zaslugi mednarodnega sodnika, Darka Zariča, vseeno zastopan na poletnih igrah v Tokiu, saj je bil s strani svetovne karate zveze izbran za sojenje v Tokiu, za kar mu trboveljski karateisti iskreno čestitamo.« (Jernej Simerl, tajnik Karate kluba Trbovlje)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top