Karate: Urša Haberl peta na Sredozemskih igrah

Te dni v alžirskem Oranu potekajo Sredozemske igre, kjer nastopa 3390 športnikov iz 26 držav v 24 športih. Slovenijo zastopa 138 športnic in športnikov v 23 športnih panogah. V slovenski reprezentanci so tudi štirje slovenski karateisti, med njimi članica Karate kluba Trbovlje Urša Haberl.


Urša Haberl je na tatami v kategoriji do 50 kilogramov stopila v nedeljo. Začela je odlično, po vrsti premagala Francozinjo Bonnarde in Ciprčanko Kontou ter se tako uvrstila v polfinale. Tam jo je pričakala domačinka Ouikene, ki je bila boljša z minimalnih 1:0. Sledila je borba za bronasto medaljo proti Španki Pinnilli Sanchez. Španka je povedla 3:1, Urši je uspel preobrat na 4:3 in medalja je bil oddaljena le še dobro minuto. Nasprotnici je uspelo izenačiti na 4:4, zaradi prve dosežene točke je zmaga in tako bronasta medalja pripadla Španki, Urša pa se je morala zadovoljiti z odličnim, a za športnike tako nehvaležnim, petim mestom.

Karateisti so že zaključili z nastopi na letošnjih Sredozemskih igrah. Žal brez osvojene medalje, za najboljši rezultat sta poskrbeli Urša Haberl in reprezentančna kolegica, Kiti Smiljan, ki sta osvojili peti mesti.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top