Karate – Urša Haberl peta na evropskem prvenstvu

Med 20. in 22. avgustom je v Tampereju na Finskem potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je 996 tekmovalk in tekmovalcev iz 45 držav. Če vemo, da lahko v posamezni kategoriji na prvenstvu nastopa samo en predstavnik posamezne države, potem vemo, da so se na Finskem zbrali res najboljši karateisti stare celine. Slovenijo je predstavljalo 28 reprezentantov, med njimi dva člana našega kluba, in sicer Urša Haberl in Domen Zidar.

Za super rezultat je poskrbela Urša Haberl v kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov. Začela je zanesljivo, v prvih treh borbah premagala reprezentantke Cipra 7:0, Srbije 3:0 in Kosova 2:0.  V polfinalu se je pomerila z aktualno evropsko prvakinjo z Madžarske in izgubila z minimalnih 2:1. V repasažu jo je ena borba ločila do bronaste medalje, žal je bila Italijanka boljša ter tako Urši izpeljala iz rok tako želeno medaljo. Urša je prvenstvo stare celine končala na odličnem, a za športnike tako nehvaležnem, petem mestu.

Domen Zidar je nastopil v kategoriji mlajših članov do 67 kg, kjer se je v prvem krogu pomeril proti reprezentantu Romunije. Po izenačenem začetku borbe in rezultatu 1:1, je v zadnji tretjini nasprotnik dosegel točko ter s tem zmago in tako končal nastope Domna na Finskem.

»Želeli smo evropsko medaljo, ampak tak je šport, enkrat so zmage, drugič so porazi in verjamemo, da bo prišel tudi naš čas,« pravijo v Karate klubu Trbovlje.

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje že sedaj vabijo, da se jim pridružijo ob ponedeljkih in sredah od 17.00 do 18.00 ure uri v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje. Z začetnim tečajem pričnejo v ponedeljek, 6. septembra.

Jernej Simerl, tajnik kluba.

Foto: Karate klub Trbovlje

 

Slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu na Finskem.

 

Urša Haberl in Domen Zidar sta predstavljala trboveljski karate na evropskem prvenstvu na Finskem.

 

Urša Haberl peta na evropskem prvenstvu.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top