KARATE – Urša Haberl na svojem prvem svetovnem članskem prvenstvu do drugega kroga

Te dni je v Dubaju v Združenih arabskih emiratih potekalo Svetovno prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju. Nastopilo je  1054 tekmovalk in tekmovalcev iz 117 držav, med njim tudi pet slovenskih tekmovalcev. Mesto v reprezentanci si je s svojimi rezultati zagotovila tudi članica našega kluba Urša Haberl.

Urša je najprej nastopila v kategoriji do 50 kilogramov, kjer se je pomerilo 53 tekmovalk iz prav toliko držav. V prvem krogu je premagala dolgoletno rivalko Hrvatico Peharjevo, evropsko in svetovno prvakinjo iz mlajših kategorij, kar z 10:0. Po točki doseženi z ročnim udarcem so v razmaku nekaj sekundah sledili trije nožni udarci v glavo in borba se je končala z maksimalno možno razliko.

“Iz klubskega vidika smo zadovoljni z nastopom Urše, saj ji je preskok iz mlajših kategorij v člansko uspel brez večjih težav. Na svojem debitantskem svetovnem članskem prvenstvu je zabeležila tudi svojo prvo zmago in to kar z 10:0. Verjamemo, da ji bo ta zmaga dala dodaten zagon za nadaljnje delo.”

Jernej Simerl, tajnik kluba.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top