Karate: Urša Haberl do četrtfinala na Evropskem prvenstvu

Od 25. do 29. maja v Gaziantepu v Turčiji poteka Evropsko prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju. Nastopa 557 tekmovalk in tekmovalcev iz 45 držav, med njimi tudi devet Slovencev. Mesto v reprezentanci si je s svojimi rezultati zagotovila tudi članica našega kluba Urša Haberl.

Urša je v četrtek nastopila v kategoriji do 50 kilogramov, kjer se je pomerilo 25 tekmovalk iz prav toliko držav. V prvem krogu je premagala aktualno balkansko prvakinjo Črnogorko Jovićevo z 2:1. V drugem krogu je poskrbela za veliko presenečenje, saj je premagala izkušeno Avstrijko Plankovo, nosilko olimpijske medalje iz Tokia. V četrtfinalu ji je stala nasproti stara znanka, Jelena Pehar, iz Hrvaške. Borba je bila taktična, še 12 sekund pred koncem je bilo 1:1, takrat je nasprotnici uspel ročni napad za točko in poraz Urše z 2:1. Hrvatica je tekmovanje zaključila v polfinalu proti domačinki Ozcelikovi, ki je ob enem tudi prva na svetovni lestvici, tako da je možnost repasaža žal splavala po vodi.

Iz Gaziantepa se nam je javila tudi Urša in sporoča, da je zadovoljna s svojimi borbami, zelo ji je pa žal za poraz proti Peharjevi. Veseli jo, da se je sedaj prepričala in si tudi dokazala, da je konkurenčna in da lahko premaga vsako nasprotnico. Tudi iz klubskega vidika smo zadovoljni z nastopom Urše, saj je premagala dve res kvalitetni nasprotnici, še posebno nosilko olimpijske medalje Plankovo in verjamemo, da bo prišel tudi njen čas za stopničke.

Jernej Simerl, tajnik kluba

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top