Karate – trije trboveljski karateisti so na pokalu Notranjske osvojili tri medalje

V soboto, 9. marca, so se Trboveljčani na povabilo Karate Kluba Mawashi Postojna odpravili na tekmovanje »Pokal Notranjske«, ki je potekalo v Postojni. Nastopilo je 150 tekmovalcev v različnih starostnih kategorijah. Klubske barve so zastopali Anamari Vran, David Babič in Tilen Medved. Vodila sta jih sodnica Aida Parić in trener Almin Salkić.

Kljub majhnemu številu udeležencev na tekmovanju so bile kategorije naših tekmovalcev dobro napolnjene. Na tatami je prva stopila naša edina tekmovalka na tem turnirju Anamari. V uvodnem kolu ji je zmanjkalo malce športne sreče, saj je kljub zelo dobri predstavi svoje kate izgubila s tesnim rezultatom 1:2 proti nasprotnici iz Nove Gorice. Ker je slednja prišla v finale, je Anamari imela repasaž, ki ga je zelo dobro izkoristila in osvojila 3. mesto. Po malo daljšem čakanju sta na tatami stopila David in Tilen. Tudi Davidu je zmanjkalo malce športne sreče, saj je izgubil za medaljo in na koncu vseeno osvojil odlično 5. mesto. Svojo zbranost in odlično formo je prikazal Tilen, ki je po prepričljivih predstavah na koncu zmagal v svoji kategoriji. Organizator tekmovanja je v katah ekipno dovolil sestavo mešane ekipe, tako da je nastopila tudi trboveljska ekipa v sestavi Anamari, David in Tilen, ki je na koncu osvojila 3. mesto.

Po končanem tekmovanju sta bila Aida in Almin zelo zadovoljna s pristopom in doseženimi rezultati mladih trboveljskih karateistov. Njim pa bodo osvojene medalje vsekakor dober motiv za nadaljnje treniranje.

REZULTATI:

KATE POSAMEZNO:
Deklice:
3. mesto: Anamari VRAN
Dečki:
1. mesto: Tilen MEDVED

KATE EKIPNO:
Deklice in dečki:
3. mesto: Anamari VRAN, David BABIČ, Tilen MEDVED

Almin SALKIĆ
Trener

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top