Karate – trboveljski karateisti so čez vikend uspešno nastopili v Kranju in Reki

V soboto, 29. septembra,  je v kranjski športni dvorani Planina potekal 13. Mednarodni karate turnir »KRANJ OPEN 2012«. Tekmovanja se je udeležilo 300 tekmovalk in tekmovalcev iz šestih držav. Trboveljski klub so zastopali Ervin SALKIČ, Tadej KOLANDER, Luka FERLIN, Luka PERC, Edin DAUTOVIČ, Adis BAŠIČ in Erik REMETIČ. Vodila sta jih trenerja Bogdan in Jernej SIMERL.

V katah je nastopil samo Adis, ki se mu je ob srečnem žrebu uspelo zavihteti na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Ostali so nastopili v športnih borbah, kjer so osvojili kar šest medalj. Brez medalje je tokrat ostal najmlajši, Ervin SALKIČ, ki je izgubil odločilno borbo za bronasto medaljo. Luka FERLIN in Tadej KOLANDER sta dosegla po tri zmage in tako osvojila zlato medaljo, vsak v svoji težnostni kategoriji. Oba sta zlati medalji osvojila tudi na lanskem turnirju v Kranju. Edin DAUTOVIČ je moral po dveh zmagah v finalu priznati premoč klubskemu kolegu Tadeju ter tako osvojil srebrno medaljo. V finalu sta klonila tudi Luka PERC in Erik REMETIČ. Za četrto srebrno medaljo pa je poskrbel Tadej, ki je kljub svojim 12 letom nastopil tudi v kategoriji kadetov, kjer tekmujejo tekmovalci stari 14 in 15 let.

V soboto in nedeljo je v hrvaški Reki potekalo Odprto prvenstvo Hrvaške v karateju. Turnir je slovenski reprezentanci služil kot zadnja izborna tekma za nastop na članskem svetovnem prvenstvu v Parizu in  kot ena izmed izbornih tekem za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu v Turčiji, ki bo v začetku prihodnjega leta. Trboveljski karate so zastopali: Patricija BUKOVINSKI, Tea LOPAN, Blaž HRIBOVŠEK in Almin SALKIČ. V soboto je Teo in Blaža vodil trener Miha KOVAČIČ.

Sobotni dan ni bil preveč uspešen saj sta Tea in Blaž v petih nastopili zbrala le eno zmago, ki jo je v kategoriji članic do 61 kilogramov dosegla Tea. Za Blaža, ki je prvič nastopil v kategoriji mladincev do 55 kilogramov je bil v uvodnem kolu usoden precej višji predstavnik iz Slavonskega Broda. V nedeljo je potekalo tekmovanje v katah. Tako Patricija kot Almin sta nastopila v dveh kategorijah. Patriciji se nastopa nista končala po njenih željah, saj je izgubila v prvem krogu tako pri mladinkah kot pri članicah. Almin je pri mlajših članih zabeležil zmago v prvem krogu proti Hrvatu, v drugem pa izgubil proti predstavniku Madžarske. Pri članih je bil še uspešnejši, saj je po zmagah proti Avstrijcu ter Madžaru klonil šele v tretjem krogu proti Slovaku. Žal pa dve zmagi nista pripomogli k vidnejšemu rezultatu.

REZULTATI: 

KATE:
Dečki 13 let:

3. mesto: Adis BAŠIČ

ŠPORTNE BORBE:
Dečki 12-13 let -45 kg:

1. mesto: Luka FERLIN

Dečki 12-13 let -50 kg:

2. mesto: Luka PERC

Dečki 12-13 let +55 kg:

1. mesto: Tadej KOLANDER

2. mesto: Edin DAUTOVIČ

Kadeti -52 kg:

2. mesto: Erik REMETIČ

Kadeti +70 kg:

2. mesto: Tadej KOLANDER

Avtor članka in fotografij: Jernej Simerl

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top