Trboveljčanom 12 medalj na državnem prvenstvu do 21 let

V soboto, 29. novembra, je v športni dvorani OŠ Žalec potekalo Državno prvenstvo do 21 let v katah in športnih borbah. Na prvenstvu je nastopilo 350 tekmovalk in tekmovalcev iz 44 klubov.

Trboveljske barve so zastopali: Simona Češarek, Denis Šehič, Tilen in Luka Grivec, Uroš in Marko Markuljevič, Laura Božjak, Ervin Salkič, Domen Zidar, Luka Ferlin, Luka Perc, Tadej Kolander, Edin Dautovič, Ajdin Mujkanovič, Stefan Joksimovič, Erik Remetič, Blaž Hribovšek in Patricija Bukovinski. Vodili so jih trenerji Miha Kovačič, Bogdan Simerl in Edin Salkič. Vlogo sodnikov sta opravljala Aida Parič in Žiga Rozina.

V katah je Trboveljčanom tokrat uspelo osvojiti štiri medalje, in sicer dve srebrni in dve bronasti. Državna podprvaka sta postala Stefan Joksimovič v kategoriji mladincev in Patricija Bukovinski med mlajšimi članicami. Bronasti medalji pa sta osvojili Simona Češarek med malčicami ter Laura Božjak med starejšimi deklicami. V disciplini borb je tokratno državno prvenstvo prineslo kar osem odličij. Naslov državnega prvaka je po pričakovanjih osvojil Tadej Kolander v kategoriji kadetov nad 70 kilogramov. Državna podprvaka sta postala Domen Zidar med starejšimi dečki do 45 kilogramov in Luka Perc med kadeti do 63 kilogramov. Bronaste medalje so se veselili Luka Grivec med starejšimi dečki nad 55 kilogramov, Edin Dautovič med kadeti nad 70 kilogramov, Luka Ferlin med kadeti do 63 kilogramov in Blaž Hribovšek ter Erik Remetič v kategoriji mladincev do 61 kilogramov.

Karate Zveza Slovenije je v Žalcu izkoristila priložnost ter podelila priznanja najboljšim posameznikom in ekipam za »Pokal Slovenije 2014«. Med kadeti je skupni zmagovalec v katah in športnih borbah postal Tadej Kolander. Tretje mesto je v skupnem seštevku zasedel Luka Ferlin. V seštevku borb so med 42 uvrščenimi kadeti Trboveljčani zasedli prva tri mesta, in sicer Tadej Kolander prvo, Luka Ferlin drugo in Luka Perc tretje mesto. Skupni zmagovalec v katah in borbah je postal tudi Stefan Joksimovič pri mladincih, ki je temu dodal še drugo mesto v katah ter tretje mesto v borbah. Pri malčicah je v skupnem seštevku kat Simona Češarek zasedla tretje mesto. V katah ekipno so v skupnem seštevku starejši dečki osvojili tretje, kadeti drugo in mladinci prvo mesto. Karate klub Trbovlje pa je v skupnem seštevku zasedel 2. mesto med 47 klubi, ki so nastopali na pokalnih tekmovanjih KZS.

Za Trboveljčane še ne bo počitka, saj jih v soboto, 6. decembra, čaka organizacija že 42. Mednarodnega karate turnirja »Trbovlje 2014« na katerem se tudi tokrat pričakuje okrog 500 tekmovalcev iz več kot 10 držav.

REZULTATI:

KATE:
Malčice:
3. mesto: Simona ČEŠAREK
Starejše deklice:
3. mesto: Laura BOŽJAK
Mladinci:
2. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ
Mlajše članice:
2. mesto: Patricija BUKOVINSKI

ŠPORTNE BORBE:
St. dečki do 45 kg:
2. mesto: Domen ZIDAR
St. dečki nad 55 kg:
3. mesto: Luka GRIVEC
Kadeti do 63 kg:
2. mesto: Luka PERC
3. mesto: Luka FERLIN
Kadeti nad 70 kg:
1. mesto: Tadej KOLANDER
3. mesto: Edin DAUTOVIČ
Mladinci do 61 kg:
3. mesto: Blaž HRIBOVŠEK
3. mesto: Erik REMETIČ

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top