KARATE: TRBOVELJČANOM 11 MEDALJ NA 1. POKALNI TEKMI KARATE ZVEZE SLOVENIJE

 

V soboto, 1. aprila, je v Luciji potekala 1. Pokalna tekma Karate zveza Slovenije za starosti do 18 let. Nastopilo je 420 tekmovalk in tekmovalcev iz 49 slovenskih klubov. Karate klub Trbovlje so zastopali: Cristina Korpar Žveglič, Eva Kolander, Klara Lesar, Simona Češarek, Lara Salkič, Laura Božjak, Urša Haberl, Jure Krajnc, Žan Lukač, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Ervin Salkič, Domen Zidar in Ajdin Mujkanovič. Tekmovalce sta vodila trenerja Rok Lopan in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravljala Aida Medič.

 

V katah posamezno je tokrat edino medaljo osvojila Laura Božjak, bronasto v starostni kategoriji kadetinj. Tik pod odrom za zmagovalce je ostala Simona Češarek v kategoriji mlajših kadetinj. V katah ekipno smo osvojili dve medalji. Najboljši so bili mlajši kadeti v sestavi Uroš in Marko Markuljevič ter Denis Šehič. Drugo mesto so med mladinci osvojili Domen Zidar, Alen Isakovič in Ervin Salkič.

 

V športnih borbah smo osvojili 8 medalj. Prijetni presenečenji sta pripravili Cristina Korpar Žveglič med deklicami do 40 kilogramov s srebrno medaljo in Lara Salkič med mlajšimi kadetinjami do 40 kilogramov z bronasto, saj sta bili to njuni prvi medalji na uradnih tekmah Karate zveze Slovenije. Med dečki do 40 kilogramov je prvič nastopil tudi Jure Krajnc, ki se je moral zadovoljiti s petim mestom. Bronasto medaljo je osvojil Ervin Salkič med mladinci do 61 kilogramov. Srebrni medalji sta osvojila Denis Šehič med mlajšimi kadeti do 40 kilogramov in Alen Isakovič med kadeti do 63 kilogramov. Zlatih medalj pa so se veselili Urša Haberl med mladinkami do 53 kilogramov, Domen Zidar med mladinci do 61 kilogramov in Ajdin Mujkanovič med mladinci nad 76 kilogramov.

 

V skupnem seštevku 1. Pokalne tekme Karate zveze Slovenije smo Trboveljčani osvojili 4. mesto, kar je bilo nekoliko nad pričakovanji, tako da smo bili trenerji ob koncu tekmovanja zadovoljni z bero medalj. Naslednji vikend čaka člane Karate kluba Trbovlje trojni spored, saj se bodo udeležili tekmovanj na Hrvaškem, v Makedoniji in Srbiji.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top