Karate: Trboveljčani uspešni v Črni gori ter Bosni in Hercegovini

Od petka do nedelje je v Baru v Črni gori potekalo Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane, kjer je nastopilo 944 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 držav. Slovenijo je na prvenstvu zastopalo pet članov našega kluba: Lan Vozel, Kenan Isakovič, Denis Šehič ter Marko in Uroš Markuljevič.

Najboljši posamezni rezultat je dosegel Kenan Isakovič v kategoriji mlajših članov do 67 kg, ki je po prostem prvem krogu po vrsti premagal predstavnika Bosne in Hercegovine ter Makedonije. V polfinalu je izgubil proti reprezentantu Kosova. V borbi za bronasto medaljo je moral priznati premoč reprezentančnemu kolegu Tamšetu ter tako na koncu osvojil 5. mesto. Lan Vozel je pri kadetih do 57 kg po prostem prvem krogu v drugem izgubil proti tekmovalcu iz Kosova. Ostali trije tekmovalci so svoje nastope končali v prvem krogu, in sicer Marko Markuljevič pri mlajših članih do 75 kg proti Črnogorcu, Denis Šehič pri mladincih do 61 kg proti Albancu in Uroš Markuljevič pri mlajših članih nad 84 kg proti predstavniku Bosne in Hercegovine. Zadnji dan prvenstva je bil namenjen ekipnim nastopom. Člani ekip so bili Lan Vozel pri kadetih, Denis Šehič pri mladincih ter Kenan Isakovič in Uroš Markuljevič pri mlajših članih. Denis je bil v sestavi mladinske ekipe, ki je z dvema zmagama in enim porazom osvojila bronasto medaljo.

V soboto, 5. novembra, je v Banja Luki potekal 10. Mednarodnem karate turnirju ” Grawe Energija Kup 2022″. Nastopilo je 666 tekmovalcev iz 54 klubov iz 6 držav. Naš klub so predstavljali Vita Audič, Gloria Žagar, Anja Laharnar, Mark Robek in trener Miha Kovačič. V katah je nastopila Anja Laharnar in osvojila zlato medaljo pri članicah. Vita Audič je nastopila v dveh kategorijah pri mladinkah in v obeh osvojila medalji, druga je bila do 53 kilogramov in tretja do 59 kilogramov. Za četrto medaljo je poskrbel Mark Robek pri mladincih do 61 kilogramov.

Jernej Simerl,
tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top