KARATE: TRBOVELJČANI TRETJIČ ZAPORED NAJUSPEŠNEJŠI NA ČLANSKEM DRŽAVNEM PRVENSTVU

V soboto, 22. februarja, je na Polzeli potekalo Državno prvenstvo za člane in veterane ter Državno prvenstvo v para-karateju. Karate klub Trbovlje so zastopali Anja Laharnar, Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar in Almin Salkič pri članih, Alenka Paternoster pri veterankah ter Branko Glavač pri para-karateistih. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Mladi Trboveljčani so ponovno zaznamovali člansko državno prvenstvo, saj so z dvema zlatima ter po eno srebrno in bronasto medaljo že tretje leto zapored postali najuspešnejši klub Državnega prvenstva za člane in članice, kar kaže pravilno usmeritev in kvaliteto dela v Karate klubu Trbovlje.

Državni prvakinji sta postali sestri Haberl, Urša do 50 in Barbara do 55 kilogramov. S tema dvema naslovoma sta napisali izjemno zgodbo, saj sta sedaj obe aktualni državni prvakinji tako pri mlajših članicah kot članicah in tudi ekipni članski državni prvakinji. V tem trenutku ni v Sloveniji nobene druge tekmovalke ali tekmovalca, ki bi si lastil te tri naslove. Osemnajstletni Domen Zidar je prvič nastopil na članskem prvenstvu in se po dveh zmagah uvrstil v finale, kjer je pol minute pred koncem borbe še vodil s 3:0 proti lanskemu prvaku in dolgoletnemu reprezentantu, Denisu Gorencu iz sosednjega kluba iz Hrastnika. V zadnjih 25 sekundah je izkušenejši Gorenc rezultat izenačil. Sledila je sodniška odločitev in minimalni poraz z 2:3, tako da je na koncu Domen osvojil srebrno medaljo. V katah so nastopili Anja Laharnar, Laura Božjak in Almin Salkič. Anja je tekmovanje končala v prvem krogu, Laura se je uvrstila v drugi krog in končala na sedmem mestu. Za trboveljsko medaljo v katah je poskrbel Almin Salkič, ki je osvojil bronasto medaljo. Almin se je pred leti preseli v Švico, kjer uspešno usklajuje službo in treniranje karateja.

Za veselje v trboveljskih vrstah sta poskrbela še Alenka Paternoster, ki je osvojila bronasto medaljo v katah pri veterankah in Branko Glavač, ki je prav tako osvojil bronasto medaljo v para-karateju.

Vse, ki bi se radi vpisali v Začetni tečaj karateja vabimo, da se nam v mesecu marcu pridružijo v ponedeljkih in četrtkih od 15.30 do 16.30 ure v naših klubskih prostorih, “Pri karateistih”, na Trgu revolucije 17.

REZULTATI:

 a.) DP – člani:

Članice do 50 kg:
1. mesto: Urša HABERL

Članice do 55 kg:
1. mesto: Barbara HABERL

Člani do 67 kg:
2. mesto: Domen ZIDAR

Člani kate:
3. mesto: Almin SALKIČ

b.) DP – Veterani:

Veteranke kate do 50 let:
3. mesto: Alenka PATERNOSTER

c.) DP – Para-karate:

Člani kate:
3. mesto: Branko GLAVAČ

 

 

 Jernej Simerl, tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top