KARATE – TRBOVELJČANI NAJUSPEŠNEJŠI NA EKIPNEM DRŽAVNEM PRVENSTVU

V soboto, 3. oktobra, je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije. Karate klub Trbovlje je nastopil z osmimi ekipami, ki sta jih vodila trenerja Edin Salkič in Miha Kovačič.

Sestri Barbara in Urša Haberl sta, tokrat z reprezentančno kolegico Kiti Smiljan, ponovili lanski uspeh ter tako že drugo leto zapored postali članski državni prvakinji v športnih borbah ekipno. Odlično so nastopili tudi mlajši kadeti, ki so postali ekipni državni prvaki tako v katah kot športnih borbah. V katah so ekipo sestavljali Daniel Haralovič Jure Ostanek in Lan Vozel. V športnih borbah pa Aljaž Hvala, Ažbe Gorjup, Daniel Haralovič in Tilen Grivec. Ajdin Mujkanovič, Domen Zidar in Jan Brezočnik so nastopili v dveh kategorijah, in sicer pri mlajših članih in članih ter v obeh izgubili šele v finalu ter tako osvojili dve srebrni medalji. Drugi so bili tudi mladinci v sestavi Marko in Uroš Markuljevič ter Tilen Riosa Novak. Za bronasto medaljo pa so poskrbeli dečki Matevž Golob, Nik Mrgole in Tian Ovnič v katah ekipno. Lara Salkič je nastopila kot posojena tekmovalka za Karate klub Polzela v kategoriji mladink ter z njimi osvojila bronasto medaljo.

Ob koncu ekipnega državnega prvenstva smo bili trboveljski karateisti proglašeni za najuspešnejši klub z osvojenimi 3 zlatimi, 3 srebrnimi in 1 bronasto medaljo. Po tokratnem uspehu se lahko v Karate klubu Trbovlje pohvalimo, da smo na vseh treh zadnjih državnih prvenstvih postali najuspešnejši klub. Novembra 2019 na državnem prvenstvu do 21 let, februarja letos na članskem državnem prvenstvu in ta vikend na ekipnem državnem prvenstvu za vse starostne kategorije. Za ta izjemen uspeh gre zahvala vsem tekmovalcem, trenerjem, klubskim delavcem, staršem ter vsem tistim, ki nas podpirate na naši poti.

 

REZULTATI:

KATE EKIPNO:

Mlajši kadeti:

  1. mesto: HARALOVIČ Daniel, OSTANEK Jure, VOZEL Lan

Dečki:

  1. mesto: GOLOB Matevž, MRGOLE Nik, OVNIČ Tian

 

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:

Članice:

  1. mesto: HABERL Barbara in Urša, SMILJAN Kiti – KK Ljubljana

Mlajši kadeti:

  1. mesto: GORJUP Ažbe, GRIVEC Tilen, HARALOVIČ Daniel, HVALA Aljaž

Člani:

  1. mesto: MUJKANOVIČ Ajdin, ZIDAR Domen, BREZOČNK Jan – KK Lovrenc na Pohorju

Mlajši člani:

  1. mesto: MUJKANOVIČ Ajdin, ZIDAR Domen, BREZOČNK Jan – KK Lovrenc na Pohorju

Mladinci:

  1. mesto: MARKULJEVIČ Marko in Uroš, RIOSA NOVAK Tilen – KK Polzela

 

 

 

Avtor: Jernej Simerl, tajnik kluba

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top