Karate: Trboveljčani med najbolj uspešnimi na ”Trbovlje open 2022”

V soboto, 3. decembra, je v Trbovljah potekal že 50. Mednarodni karate turnir »Trbovlje Open 2022«, ki ima poleg uspešne organizacijske formule tudi eno izmed najdaljših tradicij v Evropi. Letošnjega se je udeležilo rekordnih 679 tekmovalk in tekmovalcev, ki so opravili kar 831 nastopov v katah in športnih borbah. Tekmovalci so prihajali iz 112 klubov iz 10 držav.

Na uradni otvoritvi turnirja so vse prisotne pozdravili županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič,  predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin, predsednik Karate zvez Srbije Slavoljub Piper, predsednik Hrvaške karate zveze Davor Cipek in predsednik domačega kluba Bogdan Simerl. Vsi so nastopajočim zaželeli veliko športne sreče, domačim organizatorjem pa izrekli iskrene čestitke za tako visok jubilej turnirja ter številčno in kvalitetno udeležbo.

Tako kot v organizacijskem pomenu so trboveljski karateisti tudi na tekmovalnem področju igrali eno izmed najvidnejših vlog. Naši tekmovalci so osvojili kar 29 medalj (6 zlatih, 5 srebrnih in 18 bronastih), kar nas je pripeljalo na tretje mesto v skupnem seštevku najuspešnejših klubov, kjer se upošteva število zlatih medalj ter na prvo mesto po številu vseh osvojenih medalj. Prvič so na trboveljskem turnirju nastopili tudi para karateisti, med njimi tudi naš Branko Glavač, ki je na veselje domače publike osvojil zlato medaljo.

 

Čestitke vsem udeležencem, našim tekmovalcem in trenerjem ter organizatorjem. Zahvala sponzorjem Kartem, Kovinarstvo Bučar, HSE, Resnik Klemen s.p., Krovske in kleparske storitve Klopčar, Metrapan kritine, Gramint, Zavarovalnica Triglav in Občina Trbovlje. Zahvala tudi donatorjem Dixi, Gostilnica Mala Malca, Gostilna Brin, Ipon Slovenija, Spar Slovenija, Pizzerija Dimnik, Foto Weiss, Simply Wild, Trgovina Montekukuli in vsem ostalim, ki ste tako ali drugače omogočili izvedbo trboveljskega turnirja.

Jernej Simerl,
tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top