Karate: Trboveljčani čez vikend v Ljutomeru in Egiptu

Trboveljčani so bili čez vikend na ekipnem državnem prvenstvu in pokalni tekmi v parakarateju v Ljutomeru ter na turnirju serije A v Egiptu.

V nedeljo, 12. junija, je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije ter Pokalno tekmovanje v parakarateju. Karate klub Trbovlje je nastopil z osmimi ekipami, ki so jih vodili trenerji Patricija Bukovinski, Blaž Hribovšek in Miha Kovačič. V parakarateju je tekmoval Branko Glavač, ki je s svojim nastopom najbolj prepričal sodnike ter tako postal zmagovalec 2. Pokalne tekme v parakarateju.

Med ekipami so prvo nastopili kataši. Dvema se je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder, mlajše kadetinje v sestavi Dolanc Lara, Jazbec Lučka in Kastelic Emma so osvojile drugo mesto, tretji so bili mlajši kadeti Bizjak Klemen, Georgiev Borče in Vozel Lan. V športnih borbah so kadeti v postavi Gorjup Ažbe, Grivec Tilen, Hvala Aljaž in Žibret Bor, izposojen tekmovalec iz KK Ljubljana, premagali vse svoje nasprotnike ter tako obranili lansko državno ekipno lovoriko. Za bronasto medaljo so poskrbeli mladinci v postavi Isakovič Kenan, Krajnc Jure, Robek Mark in Šehič Denis. Za zaključek uspešnega ekipnega državnega prvenstva so poskrbel mlajši člani, Korpar Žveglič Timotej ter Markuljevič Marko in Uroš, in člani, Markuljevič Marko in Uroš, Mujkanovič Ajdin in Brezočnik Jan – KK Lovrenc na Pohorju, ki so oboji osvojili srebrno medaljo.

Od petka do nedelje je v Kairu potekal turnir svetovne karate zveze »Series A«, kjer se je pomerilo 878 članov in članic iz 70 držav sveta. Kot edini tekmovalec iz Slovenije je v Egiptu nastopil Almin Salkić. V katah je osvojil 57. mesto med 98 nastopajočimi. Almin se je pred leti preselil v Švico, kjer dela in nadaljuje s treniranjem karateja, na kar smo v Karate klubu Trbovlje zelo ponosni in veseli.

 

Jernej Simerl, tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top