KARATE: Trboveljčani čez vikend osvojili 16 medalj

KARATE: TRBOVELJČANI ČEZ VIKEND NASTOPILI NA TREH TURNIRJIH V TREH RAZLIČNIH DRŽAVAH IN OSVOJILI 16 MEDALJ

 

V petek, 7. aprila, se je proti skoraj 1.000 km oddaljenemu Skopju odpravilo sedem članov Karate kluba Trbovlje. Namen poti je bil nastop na 11. Mednarodnem karate turnirju »Gazi Baba open 2017«. Trboveljski karate so zastopali: Cristina Korpar Žveglič, Klara Lesar, Eva Kolander, Simona Češarek in Lara Salkič. Vodil jih je trener Edin Salkič, kot spremljevalka se je turnirja udeležila Nermina Salkič. Na turnirju v Skopju je nastopilo 650 tekmovalk in tekmovalcev iz 7 držav. V katah posamezno so mlade Trboveljčanke krojile kategorijo 11 in 12 let, saj so osvojile vse štiri medalje, in sicer Simona zlato, Eva srebrno ter Klara in Lara bronasto. V katah ekipno sta obe ekipi osvojili srebrni medalji. Trener Edin je nastopil v kategoriji veteranov in zanesljivo zmagal. V športnih borbah je nastopila najmlajša Cristina in si priborila bronasto medaljo. Trboveljčani so bili v Skopju nastanjeni pri članih Karate kluba Tigar, ki so bili tudi organizatorji turnirja. V Karate klubu Trbovlje verjamejo, da bodo takšne zadeve še utrdile prijateljske vezi med kluboma.

 

Drugi turnir ta vikend je bil na Hrvaškem, in sicer 9. Mednarodni karate turnir »Podravina – Đurđevac open 2017«, ki se ga je udeležilo 675 tekmovalk in tekmovalcev iz 8 držav. Barve trboveljskega kluba so predstavljali Denis Šehič, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodila sta jih Aida Medič in Rok Lopan. Fantje, ki v zadnjem obdobju niso nadgradili svojih rezultatov iz preteklih let, so tokrat prikazali dobre borbe, dosegli veliko točk in posledično so bile tudi uvrstitve vidnejše. Bronasti medalji sta osvojila Denis in Marko. Stopničko višje je stopil Uroš. Nepremagljiv v Đurđevcu pa je bil Kenan ter tako zasluženo osvojil zlato medaljo.

 

Na tretji turnir ta vikend pa so se Trboveljčani odpravili v Srbijo, kjer so se že dvanajstič zapored udeležili mednarodnega karate turnirja »Zlatni pojas Čačka«. Karate klub Trbovlje so v sklopu kadetske, mladinske in članske reprezentance zastopali Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Luka Ferlin, Ajdin Mujkanovič in Blaž Hribovšek. Vodil jih je trener Miha Kovačič. Slovenski reprezentanti so v Čačku osvojili sedem medalj, za kar štiri pa so poskrbeli Trboveljčani. Bronasti medalji sta osvojila Barbara in Blaž. Srebrno medaljo si je priboril Ajdin. Za zlato trboveljsko medaljo v Čačku pa je poskrbela Urša.

 

 

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo,

da se nam pridružijo ob ponedeljkih in četrtkih od 15.00 do 16. 00

v naših novih klubskih prostorih – “Pri karateistih” (Trg revolucije 17).

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top