Karate – štiri medalje trboveljskih karateistov na mednarodnem turnirju v Ljubljani

V soboto, 26. oktobra, je na Kodeljevem potekal mednarodni turnir Ljubljana open. Na turnirju je nastopilo 420 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 držav. Trboveljčani so tokrat nastopili z mlado zasedbo z izjemo Patricije Bukovinski, ki je tokrat prvič nastopila v članski konkurenci kot polnoletna tekmovalka. Poleg Patricije so nastopili še: Simona Češarek, Denis Šehič, Uroš in Marko Markuljevič, Tilen Medved ter Ajša Duratovič. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Maks Šmidhofer. Vlogo sodnikov sta opravljala Aida Parič in Žiga Rozina.

Vsi so nastopali v katah posamezno. Največ uspeha je imel Denis Šehič v prvem nivoju malčkov, kjer ga je šele v finalu premagal predstavnik Irana s tesnih 2:3 in tako osvojil srebro medaljo. V isti kategoriji sta nastopila še Uroš in Marko Markuljevič, ki sta prav tako izgubila proti predstavniku Irana, na žalost pa si skozi repasaž nista uspela priboriti bronaste medalje. Simona Češarek je nastopila v prvem nivoju malčic in se po porazu v drugem kolu, skozi dve zmagi v repasažu povzpela do tretje stopničke in bronaste medalje. Bronasti je bil tudi Tilen Medved v kategoriji mlajših dečkov oranžni in zeleni pas. Ajša ni imela svojega dne in je izgubila v prvem krogu. Bronasto bero pa je v kategoriji članic zaključila Patricija Bukovinski, ki se počasi vrača v tekmovalni ritem po daljši odsotnosti.

V Kranju so minuli vikend potekale zaključne priprave za nastop na Svetovnem mladinskem prvenstvu v Španiji, ki bo prihodnji teden. Pot na svetovno prvenstvo si je od Trboveljčanov zagotovil Blaž Hribovšek v kategoriji mladincev do 55 kilogramov, kateremu želimo čim več uspeha.

REZULTATI:

KATE POSAMEZNO:

Fantje 8.-9let 8.-5.kyu:

2. mesto: Denis ŠEHIČ

Dekleta 8.-9let 8.-5.kyu:

3. mesto: Simona ČEŠAREK

Fantje 10.-11let 4.-3.kyu:

3. mesto: Tilen MEDVED

Dekleta 16let +:

3. mesto: Patricija BUKOVINSKI

karate turnir ljubljana 2

karate turnir ljubljana 3

karate turnir ljubljana 4

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top