KARATE: STEFAN JOKSIMOVIČ TRETJI NA SVETOVNEM POKALU

Od petka do nedelje je v Umagu na Hrvaškem potekal 10. Svetovni pokal za mlade, kjer je nastopilo rekordnih 2059 tekmovalk in tekmovalcev iz 64 držav sveta. Barve našega kluba je zastopalo deset tekmovalcev: Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Luka Ferlin, Luka Perc, Ajdin Mujkanovič, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Bogdan Simerl.

 

Svetovna Karate zveza (WKF) je pred samim prvenstvom organizirala trening kamp, ki sta se ga v lastni režiji udeležili Urša in Barbara. Treninge so vodili današnji in nekdanji najuspešnejši karateisti sveta. Preostala osmerica se njim je pridružila v četrtek. V petek so bili naši tekmovalci prosti, saj je potekalo tekmovanje za otroke. V soboto so svoje nastope v prvem krogu končali Laura proti Norvežanki, Ervin proti Italijanu, Domen proti Rusu in Ajdin proti Južnoafričanu. Edino Urši je prvi dan prvenstva uspelo doseči zmago v prvem krogu, in sicer proti Japonki, aktualni azijski prvakinji. V drugem krogu je kljub neodločenem rezultatu proti Makedonki izgubila zaradi prvo dosežene točke nasprotnice.

 

Nedelja je bila za Trboveljčane uspešnejša. Barbara je v prvem krogu premagala aktualno svetovno prvakinjo iz Estonije, vendar nato v naslednjem izgubila proti Danki. Za Luko Perca je bil v prvem krogu premočan tekmovalec iz Bosne in Hercegovine. Luka Ferlin je v prvem premagal Finca in nato v drugem izgubil proti Kanadčanu. Blaž je v prvem krogu premagal Bosanca, v drugem  Kanadčana in v tretjem izgubil proti Belorusu, ki pa se je kasneje uvrstil v finale ter tako omogočil Blažu nastop v repasažu. Prvo repasažno borbo proti Čehu je Blaž dobil in nato v odločilni za bronasto medaljo žal izgubil proti predstavniku Saudske Arabije ter tako končal prvenstvo na nehvaležnem, a vseeno odličnem, petem mestu. Junak v trboveljskih vrstah pa je bil tokrat Stefan. V prvih treh krogih je po vrsti premagal Šveda, Italijana in Rusa. V polfinalu izgubil z minimalnih 1:0 proti kasnejšemu zmagovalcu Nizozemcu. V borbi za bronasto medaljo pa je Stefan premagal predstavnika Cipra ter tako poskrbel za tako želeno medaljo na svetovnem pokalu. Da gre res za izjemen rezultat nam pove podatek, da je Slovenija tokrat osvojila samo dve bronasti medalji. To je za Stefana že tretja medalja iz svetovnih pokalov.

 

STEFAN JOKSIMOVIČ TRETJI NA SVETOVNEM POKALU V KARATEJU.

 

Trboveljska ekipa je v Umagu ostala še dodatni dan, kjer so za nagrado dan preživeli v vodnem parku Istralandia. To so si zaslužili, saj z medsebojno podporo in spodbujanjem dokazujejo, da so prava ekipa. Poleg tekmovalcem gre za super uspeh velika zasluga tudi glavnemu trenerju, Mihi Kovačiču, ki je s svojimi pomočniki svoje tekmovalce pripravil tako dobro, da so ti v ključnih trenutkih dali vse od sebe. Ta uspeh samo potrjuje to, da je trboveljski karate na pravi poti.

 

ČETRTO LETO ZAPORED MEDALJA ZA TRBOVELJČANE NA SVETOVNEM POKALU V KARATEJU

 

REZULTATI – »SVETOVNI POKAL ZA MLADE«:

 

ŠPORTNE BORBE:

Mlajši člani do 84 kg:

3. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

 

 

 

 Jernej Simerl, tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top