Karate spektakel v Laškem končan, medalje podeljene

Laško je 16. in 17. marca gostilo enega največjih dogodkov v zgodovini slovenskega karateja – svetovni pokal v karateju »Karate 1 World Cup«. Prvi svetovni pokal v karateju na slovenskih tleh so poleg zelo dobre organizacije zaznamovali tudi slovenski tekmovalci z dvema osvojenima medaljama. 

Laško je 16. in 17. marca gostilo enega največjih dogodkov v zgodovini slovenskega karateja – svetovni pokal v karateju »Karate 1 World Cup«. Prvi svetovni pokal v karateju na slovenskih tleh so poleg zelo dobre organizacije zaznamovali tudi slovenski tekmovalci z dvema osvojenima medaljama. 

Sobota je v Laškem bila za slovensko reprezentanco izjemna, z odličji sta se okitila mlada karateista Filip Španbauer v športnih borbah do 75 kg in Juš Markač do 84 kg. Kljub temu, da v nedeljo slovenski tekmovalci niso osvojili odličja, so bili dosežki v izjemno močni konkurenci odlični, saj je v Treh lilijah nastopilo 395 karateistk in karateistov iz 34 držav. 

Omenjeno tekmovanje tudi tokrat ni minilo brez Trboveljčanov. Almin Salkić je prvič nastopil na tako kvalitetnem tekmovanju. Kljub temu se ni ustrašil svojih nasprotnikov. V prvem kolu se je pomeril s precej starejšim in izkušenejšim tekmovalcem iz Finske, ki ima v svoji vitrini tudi medalje iz najvišjih tekmovanj. Almin je svoj nastop izvedel zelo dobro. Sodniki so na koncu prisodili tesno zmago finskemu nasprotniku z 2:3, lahko pa bi bilo tudi obratno. Almin bo v nadaljevanju zagotovo imel možnost še nekajkrat nastopiti na tovrstnih tekmovanjih in se bo ob takem nadaljevanju svoje športne kariere in napredku še tudi potegoval za stopnice zmagovalnega odra. Na tekmovanju bi morali nastopiti tudi Tea Lopan in Patricija Bukovinski, vendar bosta žal obe zaradi poškodb še kar nekaj časa odsotni iz tekmovalnih borišč.

Organizacija samega tekmovanja naj bi bila po pričevanju zadovoljnih gostov na zavidljivi ravni, zato se je tudi predsedniku Karate zveze Slovenije Igorju Zelinki po uspešno izpeljanem dogodku samo smejalo: “Z organizacijskega vidika smo lahko zadovoljni, prav tako z obiskom in kakovostjo tekmovalcev. Prikazani boji so bili na zelo visoki ravni, število držav udeleženk pa je preseglo naša pričakovanja. Naše ambicije so, da tekmovanje v tem terminu obdržimo tudi v naslednjih letih. Pogodbe se ne podpisujejo dolgoročno, je pa pravilo, da če so zadovoljni z organizacijo in potekom tekmovanja, imaš ob prijavi absolutno prednost.«

Vidno vlogo pri sami organizaciji so ponovno odigrali Trboveljčani, ki že vrsto let uspešno sodelujejo s Karate zvezo Slovenije. Tudi tokrat njim je bilo zaupano vodenje zapisnikarskih miz. Poleg tega so opravili še vrsto drugih aktivnosti, ki so nujno potrebne za dobro izvedbo tekmovanja. Svoje delo so ponovno opravili na najvišji ravni, za kar so prejeli ogromno pohval, tako s strani najvišjih predstavnikov svetovne karate zveze, Karate zveze Slovenije in samih nastopajočih.

Bogdan SIMERL
PREDSEDNIK
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top