KARATE – SEDMO MESTO URŠE HABERL NA EVROPSKEM PRVENSTVU

Med 7. in 9. februarjem je v Budimpešti potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je 1155 tekmovalk in tekmovalcev iz 52 držav. Glede na to, da lahko v posamezni kategoriji na prvenstvu nastopa samo en predstavnik države, potem vemo da so se na Madžarskem zbrali res najboljši karateisti stare celine. Slovenijo je zastopalo 30 reprezentantov v katah in športnih borbah. Med njimi je bilo pet članov našega kluba, in sicer Urša Haberl, Uroš Markuljevič, Kenan in Alen Isakovič ter Domen Zidar.

Za lep rezultat je poskrbela Urša Haberl v kategoriji mlajših članic do 50 kilogramov, ki je osvojila sedmo mesto. Začela je zanesljivo, v drugem krogu premagala Turkinjo, tretjeuvrščeno iz zadnjega svetovnega prvenstva. V četrtfinalu se je pomerila s staro znanko, Jeleno Pehar iz Hrvaške, nosilko medalj iz preteklih evropskih in svetovnih prvenstev. Končni rezultat je bil minimalni poraz z 1:0. Hrvatica se je uvrstila v finale, kasneje postala tudi evropska prvakinja, ter tako omogočila Urši nastop v repasažu. Tam se je pomerila s predstavnico Nemčije. Borba je bila napeta do zadnje sekunde, kjer je Nemka izvedla nožni udarec v glavo ter prejela tri točke in tako končala upe za medaljo. Po dveh petih mestih na evropskih prvenstvih, leta 2016 na Cipru in lani na Danskem, je Urša s tokratnim sedmim mestom ponovno dokazala, da je med najboljšimi tekmovalkami v svoji kategoriji in vedno v krogu favoritinj za medalje. 

Kenan Isakovič je nastopil v kategoriji kadetov do 57 kilogramov in v prvih dveh krogih premagal Čeha in Andorca. V četrfinalu je izgubil proti predstavniku Kosova, ki se mu pa ni uspelo uvrstiti v finale, tako da je možnost repasaža za Kenana splavala po vodi. Ostali trije fantje so prvenstvo zaključili v prvem krogu. Uroš Markuljevič je pri kadetih do 70 kilogramov izgubil proti Turku, Alen Isakovič pri mladincih do 76 kilogramov proti Izraelcu ter Domen Zidar pri mlajših članih do 67 kilogramov proti Belorusu.

Slovenski karate se iz 47. Evropskega prvenstva za kadete, mladince in mlajše člane vrača s srebrno medaljo, ki jo je osvojil Niklas Tamše, član Karate kluba Radenci Shotokan, v kategoriji mladincev do 55 kilogramov. Drugi najboljši rezultat slovenske reprezentance je bilo sedmo mesto Urše. Na njen rezultat smo v Karate klubu Trbovlje ponosni in nam dokazuje, da smo na pravi poti. Želeli smo evropsko medaljo, ampak tak je šport, enkrat so zmage, drugič so porazi in verjamemo, da bo prišel tudi naš čas.

 

 

Jernej Simerl, tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top