Karate – osem Trboveljčanov je v Kranju osvojilo kar šest medalj

V kranjski športni dvorani Planina je v soboto, 17. septembra, potekal mednarodni karate turnir „Kranj open“ na katerem je nastopilo 260 tekmovalcev iz 6 držav. Za Karate klub Trbovlje so nastopili: Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc in Stefan Joksimovič. Tekmovalce je vodil glavni trener kluba Miha Kovačič.

Turnir se šteje za skupni seštevek Karateist-klub leta, zato so Trboveljčani nastopili z zelo močno zasedbo. V katah je nastopila Laura Božjak, ki je dobro izvedla štiri zahtevne kate, kar pa je bilo dovolj za peto mesto v kategoriji mlajših kadetinj. V športnih borbah je bilo osvojenih deset medalj, od tega kar šest zlatih. Prva mesta so osvojili Urša Haberl med kadetinjami do 54 kilogramov in mladinkami do 53 kilogramov, Barbara Haberl med članicami do 55 kilogramov, Luka Ferlin med mladinci do 76 kilogramov, Stefan Joksimovič med mladinci nad 76 kilogramov in člani do 84 kilogramov. Tik za prvim mestom sta obstala Barbara Haberl med mladinkami do 53 kilogramov in Ajdin Mujkanovič med mladinci nad 76 kilogramov, od katerih sta bila boljša Urša oziroma Stefan. Bronasti medalji pa sta si priborila Domen Zidar med kadeti do 57 kilogramov in Luka Perc med mladinci do 68 kilogramov.

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružijo v ponedeljek ali sredo ob 17.00 uri v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje.
REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:
Kadeti do 57kg:
3. mesto: Domen ZIDAR
Kadetinje do 54kg:
1. mesto: Urša HABERL
Mladinke do 53kg:
1. mesto: Urša HABERL
2. mesto: Barbara HABERL
Mladinci do 68kg:
3. mesto: Luka PERC
Mladinci do 76kg:
1. mesto: Luka FERLIN
Mladinci nad 76kg:

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top