Karate na olimpijskih igrah v Tokiu 2020

Na zasedanju skupščine Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), ki v Riu poteka v dneh pred odprtjem olimpijskih iger so 3. avgusta soglasno potrdili, da je KARATE postal novi olimpijski šport, ki je vključen v program olimpijskih iger v Tokiu leta 2020. S tem so se uresničile dolgoletne želje in sanje milijone karateistov po vsem svetu.

Glavni kriteriji za izbor novih športov so bili, da so športi popularni na Japonskem, ki bo gostiteljica iger, predvsem pa da so popularni med mladino modernega sveta, ki bi tudi na ta način postala bolj povezana z olimpijskim gibanjem. Karate, ki nedvomno sodi med tri najbolj razširjene borilne športe na svetu, se je dolgo boril za sprejem v olimpijsko družino. Pot k olimpijskemu statusu si je končno priboril na Japonskem, od koder tudi izvira.

Želja vsakega športnika je, da bi nastopil na olimpijskih igrah in v našem klubu bomo s skupnimi močmi najuspešnejšim te želje poskušali uresničiti. Ne bo lahko, a se bomo potrudili. V Karate klubu Trbovlje verjamemo, da smo lahko del olimpijske zgodbe.

 

Jernej Simerl

Tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top