Karate – na mladinskem evropskem prvenstvu je Urša Haberl osvojila odlično 5. mesto

V Limassolu na Cipru je od 5. do 7. februarja potekalo 43. Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Nastopilo je 943 tekmovalk in tekmovalcev iz 48 evropskih držav. Slovenijo je zastopalo 27 tekmovalcev v katah in športnih borbah. Mesto v reprezentanci so si s svojimi dobrimi nastopi zagotovili naslednji člani Karate kluba Trbovlje: Urša Haberl v športnih borbah kadetinj do 54 kilogramov, Barbara Haberl v športnih borbah mladink do 53 kilogramov, Stefan Joksimovič v športnih borbah mladincev do 76 kilogramov in Blaž Hribovšek v športnih borbah mlajših članov do 60 kilogramov. Kot reprezentančni trener je na Ciper odpotoval tudi glavni trener v klubu Miha Kovačič.

 

Evropsko prvenstvo je potekalo tri dni, in sicer od petka do nedelje. Prvi dan je nastopila Urša Haberl, ki je začela svoje borbe zelo prepričljivo, saj v prvih treh borbah ni uspelo nobeni nasprotnici osvojiti niti ene same točke. V borbi za finale je po neodločenem rezultatu s turško tekmovalko izgubila po sodniški odločitvi. V repesažu se je za bronasto medaljo pomerila z rusko tekmovalko. Tudi ta dvoboj je izgubila po sodniški odločitvi ter tako osvojila nehvaležno, vendar odlično, peto mesto. Seveda je bila Urša po tej odločitvi zelo razočarana in ni mogla skriti solz, saj je v rednem času ni premagala prav nobena nasprotnica, na koncu pa je ostala brez tako želene medalje. Urša je zagotovo ena izmed najbolj perspektivnih mladih slovenskih karateistk in smo prepričani, da bo v bodoče krojila vrh največjih tekmovanj. V soboto sta nastopila Barbara Haberl in Stefan Joksimovič. Barbari se nastop ni posrečil po njenih željah, saj je izgubila v prvem krogu proti Makedonki, ki je na koncu osvojila bronasto medaljo. Stefan je po prostem prvem krogu nato v drugem zabeležil zmago proti Špancu. V tretjem krogu je bil predstavnik Italije previsoka ovira in zmagal z minimalnim rezultatom 1:0. Tudi Italijan je na koncu osvojil bronasto medaljo. Zadnji dan prvenstva je nastopil Blaž Hribovšek. V prvem krogu se je pomeril z aktualnim evropskim in svetovnim prvakom iz Turčije. Nasprotnik je bil premočan in se je v nadaljevanju brez večjih težav uvrstil v finale in tako omogočil Blažu nastop v repesažu, kjer pa ga je premagal predstavnik Srbije.

 
Slovenski karate se iz 43. Evropskega mladinskega prvenstva vrača bogatejši za eno medaljo, ki jo je osvojila Maša Simonič v katah pri mladinkah ter dvema petima mestoma, in sicer Aljaža Klanečka v katah pri mlajših članih ter naše Urše Haberl. Uršin rezultat je bil najboljši od vseh slovenskih reprezentantov v športnih borbah, na kar smo v Karate klubu Trbovlje zelo ponosni. Udeležbo trboveljskih karateistov na evropskem prvenstvu so podprli podjetja AGM Nemec, Dewesoft in Hilman, za kar se njim v Karate klubu Trbovlje zahvaljujemo.

 

MEDIJI-3C-16-SLOVENSKA REPREZENTANCA NA EVROPSKEM MLADINSKEM PRVENSTVU NA CIPRU

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top