KARATE: EDIN SALKIČ BALKANSKI VETERANSKI PRVAK

Pretekli vikend je v Beogradu potekalo 22. Balkansko prvenstvo za člane in veterane, kjer je nastopilo 254 tekmovalk in tekmovalcev. Prvenstva se je udeležilo 13 reprezentantov Karate Zveze Slovenije, med njimi tudi trije člani našega kluba, in sicer Barbara Haberl, Domen Zidar in Edin Salkič.

Reprezentanti so v Beogradu osvojili tri medalje, eno zlato, eno srebrno in eno bronasto. Za najžlahtnejšo je poskrbel naš trener, Edin Salkič, ki je osvojil zlato medaljo v športnih borbah veteranov nad 35 let. Naš klub sta zastopala še Barbara Haberl pri članicah do 55 kilogramov in Domen Zidar pri članih do 67 kilogramov, ki pa tokrat nista dosegla vidnejšega rezultata. Oba sta nastopila tudi v ekipni konkurenci, kjer sta tako ženska kot moška ekipa Slovenije končali na petem mestu.

Pohvalimo se lahko, da so tekmovalci našega kluba stopili na zmagovalni oder na vseh treh zadnjih balkanskih prvenstvih, tako na otroškem, mladinskem kot sedaj članskem, kjer so skupno osvojili sedem medalj, in sicer dve zlati, eno srebrno ter štiri bronaste.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

Veterani nad 35 let (-75 kg):

1.mesto: Edin SALKIČ

 

 

Jernej Simerl, tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top