Karate: Brez uspeha Trboveljčanov na mladinskem evropskem prvenstvu v Pragi

Od petka do nedelje je v Pragi na Češkem potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je 1084 tekmovalk in tekmovalcev iz 48 evropskih držav. Slovenijo je predstavljalo štiriindvajset reprezentantov, med njimi tudi dva člana našega kluba, in sicer Kenan Isakovič in Uroš Markuljevič.

Kenan Isakovič je nastopil v kategoriji mladincev do 68 kilogramov. V prvem krogu se je pomerili proti Italijanu, redni del borbe se je končal 1:1, sledila je sodniška odločitev in minimalna zmaga nasprotnika z 3:2. Italijan je nato zabeležil dve zmagi ter nato izgubil v četrtfinalu in želja po repasažu je splavala po vodi. Prav tako v prvem krogu je svoj nastop na prvenstvu zaključil Uroš Markuljevič pri mlajših članih nad 84 kilogramov, ki je izgubil proti Nemcu z rezultatom 4:1.

Španija, Turčija, Ukrajina in Azerbajdžan so krojili letošnje prvenstvo stare celine. Med 32 državami, ki so tokrat osvojile medalje, je bila po zaslugi Ele Petan tudi Slovenija. Iz klubskega vidika je bilo prvenstvo neuspešno. Rezultatsko smo pričakovali in želeli več. Ampak to je šport, enkrat so zmage, drugič so porazi in tudi to ga dela tako čudovitega.

 

Jernej Simerl, tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top