Karate – Almin Salkić zmagovalec mednarodnega turnirja Grand Prix Croatia v samoboru

V soboto 19. in nedeljo 20. januarja je v Samoboru pri Zagrebu potekal mednarodni karate turnir, 22. GRAND PRIX CROATIA 2012. Na letošnjem turnirju je nastopilo preko 1.200 tekmovalcev iz 18 evropskih držav. Turnir je zopet potrdil sloves kot enega najkvalitetnejših v tem delu Evrope, ki že nekaj let zagotavlja odlično kontrolo forme pred kadetskim in mladinskim evropskim prvenstvom, ki bo potekal v februarju v Turčiji.

Trboveljske barve so v nedeljo v Samoboru zastopali: Patricija Kočnar, Patricija Bukovinski, Patrik Kušter, Daniel Iuliano, Luka Grivec in Almin Salkič v katah ter Luka Perc in Luka Ferlin v športnih borbah. Vodil jih je Predsednik kluba in trener Bogdan Simerl.

V katah, to je estetsko zloženih likih, se je v mlajših kategorijah edino Patriciji Kočnar uspelo uvrstiti v 2. kolo, kjer je izgubila s tesnim rezultatom 2:3. Kljub temu je pokazala, da bo treba z njo v bodoče resno računati. Vsi ostali so se kljub solidno izvedenimi katami poslovili že v prvem kolu, v glavnem proti tekmovalcem, ki so zastopali barve svojih reprezentanc, tako, da v trboveljskem klubu niso pretirano zaskrbljeni zaradi morebitne slabe forme svojih tekmovalcev. Analiza opravljenega nastopa pa bo dala tako trenerjem, kot samim tekmovalcem smernice za nadaljnje delo, kajti tekmovanja se bodo vrstila kar po vrsti in tudi uspehi se bodo zagotovo vrstili tako kot v preteklih letih. V starejših kategorijah, kjer sta nastopila Patricija Bukovinski in Almin Salkić, pa je bila situacija čisto drugačna. Patricija je nastopila v treh starostnih kategorijah. Najboljše ji je uspel nastop v najkvalitetnejši kategoriji – članski, kjer je izgubila v dvoboju, ki je odločal o bronasti medalji. Almin je zaradi manjšega operativnega posega v začetku leta in s tem posledično manj opravljenih treningih prišel v Samobor popolnoma neobremenjen. V kategoriji mlajših članov je izgubil šele v polfinalu proti kasnejšemu zmagovalcu, srbskemu reprezentantu. V repesažnem dvoboju je prepričljivo osvojil bronasto medaljo. Ta mu je dala še samo večji motiv v najkvalitetnejši, članski kategoriji. Začetne dvoboje je odločil v svojo korist. Že v polfinalu pa se je pomeril s svojim največjim reprezentančnim konkurentom, Velenjčanom Klemnom Plazarjem. Plazar je edini slovenski tekmovalec v katah, ki je v samostojni Sloveniji osvojil medaljo na Evropskem prvenstvu. Z rezultati v zadnjem obdobju si je priboril nastop na mladinskem Evropskem prvenstvu v Turčiji. Almin se je odločil, da bo izvedel kato SOČIN, katero še do sedaj ni izvajal na uradnih tekmovanjih. Tveganje se je izplačalo, saj so se sodniki z glasovanjem odločili, da je bil tokrat boljši Almin. Tudi madžarski reprezentant v finalu ga ni mogel premagati. Edino zlato medaljo slovenskega tekmovalca na tem turnirju so se razveselili tudi v ostalih slovenskih klubih, saj mu je prišla večina njih iskreno čestitati.

Tekmovalca v športnih borbah Luka Perc in Luka Ferlin sta tokrat naletela na boljša nasprotnika, ki sta ju premagala že v prvem krogu. Tudi njiju čaka skupna analiza s trenerji. Po končanem tekmovanju so bili vsi v trboveljskem taboru zadovoljni z osvojenimi medaljami. Že naslednji vikend jih čaka nastop na mednarodnem turnirju v Velenju, kjer bodo dobili možnost nastopa tudi drugi tekmovalci, saj je ob načrtnem delu v klubu precej takih, ki se lahko na vsakem tekmovanju uvrstijo na zmagovalni oder.

REZULTATI:

Člani:
1. mesto: Almin SALKIĆ
Mlajši člani do 21 let:
3. mesto: Almin SALKIĆ

Bogdan SIMERL
PREDSEDNIK

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top