Karate – Almin Salkič bronast na državnem prvenstvu za člane

V soboto, 22. februarja, je v organizaciji Karate zveze Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Velenje v športni dvorani Šolskega centra Velenje potekalo Državno prvenstvo za člane ter Državno prvenstvo za veterane v katah. Velenjčani so se tokrat izkazali kot zelo dobri in gostoljubni organizatorji. Kot že vrsto let je bila udeležba skromna, saj je nastopilo samo 89 tekmovalk in tekmovalcev. Trboveljski karate je tokrat zastopal Almin Salkič v katah posamezno. Vodil ga je glavni trener Miha Kovačič. Prvenstva se je udeležil tudi predsednik kluba Bogdan Simerl.

Kategorije v katah so bile najštevilčnejše, tako da je bilo potrebno za osvojitev medalje imeti tudi nekaj športne sreče. Kljub temu, da je Almin skoraj pol leta preživel v Švici, kjer ni imel dobrih pogojev za trening, se mu je uspelo solidno pripraviti za to prvenstvo. V začetnih kolih je pokazal, da je še vedno v samem vrhu slovenskih katašev. Za vstop v finale ga je z najtesnejšim rezultatom 3:2 premagal lanskoletni državni prvak Aljaž Klaneček iz Ljubljane. Tudi v boju za bronasto medaljo je bil prepričljiv in s tem ponovil lanskoletni rezultat, osvojitev bronaste medalje.

Državno prvenstvo si je ogledalo tudi večina reprezentančnih trenerjev, ki pa s prikazanimi borbami, tako v ženski kot moški konkurenci niso bili zadovoljni. So si pa na tekmovanju zagotovo pridobili prave informacije za načrtovanje nadaljnjega dela, saj bo leto 2014 zaznamovano kar z nekaj članskimi vrhunci. Najprej bo od 15. do 16. marca v Laškem potekalo, že drugo leto zapored eno izmed najprestižnejših dogodkov v tej panogi, svetovni pokal v karateju – KARATE1 WORLD CUP, Thermana Slovenija. V začetku maja bo v Tampereju na Finskem potekalo člansko evropsko prvenstvo, nato pa še v novembru v Nemčiji člansko svetovno prvenstvo.

V športnih borbah Trboveljčani tokrat nismo imeli svojih predstavnikov. V klubu je kar nekaj dobrih tekmovalcev v kadetski in mladinski kategoriji, ki se bodo čez nekaj let zagotovo pomešali v boje za najvišja mesta. V okviru državnega prvenstva je Tekmovalna komisija Karate zveze Slovenije podelila tudi priznanja za lovoriko Naj karateist leta 2013. V kategoriji kadetov je to prestižno lovoriko za 2013 osvojil Stefan Joksimovič, ki je v lanskem letu nastopal za Karate klub Shotokan Grosuplje. Je pa v začetku leta pristopil v Trboveljski klub, kjer ravno tako nadaljuje z uspešnimi nastopi na tekmovanjih.

MEDIJI-05A-ALMIN SALKIČ NOSILEC BRONASTE MEDALJE V SREDINI

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top