Karate – 40. Mednarodni karate turnir »Trbovlje 2012« – najstarejši karate turnir v Evropi

V soboto 15. decembra letos, bo v Trbovljah potekal že 40. Mednarodni karate turnir »Trbovlje 2012«. Karate turnir v Trbovljah sodi med najmočnejše in najštevilčnejše tovrstne turnirje v Evropi. Turnir ima poleg uspešne organizacijske formule tudi najdaljšo tradicijo karate turnirjev celo v Evropi.

Na 39. Mednarodnem turnirju je svoje znanje in moči v spretnostih karateja merilo preko 400 tekmovalk in tekmovalcev iz 62 karate klubov se je pomerilo v katah, to je estetsko zloženih likih ter športnih borbah. Tako kot tudi v preteklih nekaj letih, je bil tudi ta obisk turnirja izredno bogat, saj je na njem pomerili tekmovalci iz kar enajstih držav, in sicer: Avstrije, Češke, Črne gore, Hrvaške, Italije, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Slovaške, Srbije ter Slovenije.

V trboveljskem klubu so vsako leto vložili maksimalne napore, da bi ga organizirali in izvedli čim kvalitetnejše. Tako so pred nekaj leti tudi preskočili prag samo togih in manj atraktivnih karate tekmovanj. Kot dodatek so ljubitelji karateja v zadnjih letih lahko občudovali tudi veščine lomljenja opek, aikida, boksa, evropskega prvaka z nunčaki ter izvrstne demonstracije jiujitsua in juda tacenskih ter slovenskih policajev.  Turnir je z leti začel dobivati tudi značilnosti meddržavnega oziroma mednarodnega turnirja. Nekateri dosedanji zmagovalci so tudi nosilci medalj z evropskih in svetovnih prvenstev.

Prisrčno Vas vabimo, da si letos ogledate »40. MEDNARODNI KARATE TURNIR TRBOVLJE 2012« v soboto, 15. decembra v  športni dvorani POLAJ v Trbovljah.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top