Kako so se po trboveljskih šolah pripravili na novo šolsko leto?

Na šolah med poletjem niso počivali! Med poletnimi počitnicami so na trboveljskih šolah potekala razna obnovitvena in vzdrževalna dela.
 

Na Osnovni šoli Ivana Cankarja so v okviru investicijskega vzdrževanja izvedli demontažo in zamenjavo svetilk v dveh učilnicah, delno so sanirali ostrešje, zamenjali radiatorje, zamenjali vertikale in odtočne cevi v kuhinji oz. v razdeljevalnici hrane, prebelili zbornico, pisarno in učilnico, popravili glavna vrata ter zamenjali odtočne cevi. Poleg tega so kupili notranje žaluzije, laminat za dve učilnici in nove letve za klopi na dvorišču šole. Za vse skupaj so namenili okrog 34.000 evrov sredstev.

V Osnovni šoli Trbovlje so popravili parket v večnamenskem prostoru, prebelili osem učilnic na Podružnični šoli Alojza Hohkrauta, v sodelovanju s krajani obnovili fasado na Podružnični šoli Dobovec ter opravili steklarska dela. Sredstva so namenili tudi za vzdrževanje kuhinjskih strojev in prezračevalnih naprav v kuhinji, za vzdrževanje športne opreme v telovadnici in za ostala manjša popravila (radiatorji, keramika, vrata, luči, …), vse skupaj v vrednosti okrog 13.700 evrov.

Na Osnovni šoli Tončke Čeč so med počitnicami potekala investicijska in vzdrževalna dela v dogovoru z ustanoviteljem, Občino Trbovlje. Izvedli pa so naslednja dela: obnova tal v osmih učilnicah, nabavili opremo za učilnice (omare), opremo za gospodinjsko učilnico (električni aparati in kuhinjski elementi), prebelili so gospodinjsko učilnico in v njej obnovili elektroinstalacije. Za našteto so namenili okrog 41.500 evrov.

V času poletnih počitnic so v Gimnaziji in ekonomski srednji šoli obnavljali parket v telovadnici. Šlo je za sanacijo poškodbe parketa zaradi izliva vode, stroške je krila zavarovalnica. Drugih večjih del niso izvajali, saj letos Ministrstvo za to ni namenilo posebnih sredstev. Izvedli so le manjša vzdrževalna dela.

Na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje so kupili nove računalnike za eno od treh računalniških učilnic in dodatno vzpostavili še četrto. Drugače so med počitnicami potekala redna vzdrževalna dela.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top