Kako deluje šola med počitnicami?

OŠ Ivana Cankarja Trbovlje je poslala učence na počitnice, strokovne delavce na letni dopust, šolo pa so zasedli mojstri vseh vrst in profilov, ki bodo staro, a prijetno zgradbo, polepšali ter jo naredili še bolj varno in prijazno.

 

Z deli na podstrešju smo pravzaprav začeli že spomladi, velika dela (odstranjevanje nasipa, pregledovanje lesenih delov, priprava izolacije) pa so se začela v začetku julija. Takrat so z deli začeli tudi krovci, ki bodo do konca počitnic odstranili staro strešno kritino in jo nadomestili z novo. Šola že dobiva lepši, modernejši zunanji videz; pomembno pa je, da bo podstrešje izolirano in varno.

 

Veliko obrtnikov najrazličnejših profilov je pričelo z adaptacijo drugega nadstropja šole. Ker v stari zgradbi ni bilo zidanih stropov, so naredili nove strope, in sicer iz gips plošč, ki so bile nato obdelane in prepleskane.

 

Prepleskani so tudi vsi prostori v drugem nadstropju: učilnice, hodnik in sanitarije. Učence bodo pričakale živobarvne pikice, ki so jih pleskarji nanesli na stene. Verjamemo, da bodo otroci znali dolgo časa paziti nanje.

 

Zamenjana bo tudi vsa razsvetljava v vseh prostorih v drugem nadstropju šole. Nekatere svetilke so bile tako stare, da poškodovanih nismo mogli zamenjati z novejšimi, saj takih ne delajo več. Sedaj so svetilke nove in bodo prijazno svetile otrokom in učiteljicam, pa tudi staršem in drugim obiskovalcem šole.

 

Večina vrat učilnic v drugem nadstropju šole je bila starih okoli 60 let, zato so bila resnično potrebna zamenjave. Tako letos pač ne bomo mogli reči, “da so spet odpirajo stara in težka šolska vrata”.

 

V večini učilnic je bil parket že v preteklosti zamenjan z umetnimi materiali, kjer pa je ostal, je bil letos brušen, lakiran in tako, upamo, zaščiten za naslednjih nekaj let.

 

Šolsko dvorišče je doživelo še nekaj neprijaznih posegov v že sicer zelo poškodovan asfalt, saj so bila potrebna določena dela v zvezi s sanacijo podstrešja in zamenjavo strešne kritine.

 

Vsa ta dela finančno omogoča Občina Trbovlje, vodi pa jih usklajen tim strokovnjakov, ki poskušajo narediti najbolje v najkrajšem možnem roku, se med sabo usklajujejo in dogovarjajo. Županja se tudi osebno izredno angažirano vključuje v potek del. Vsem smo za delo, ki ga opravljajo, zelo hvaležni.

 

Breg nad šolskim dvoriščem je zelo zaraščen, delaven mladenič pa je s svojo mladostno energijo počistil podrast ter zamenjal ograjo, ki je bila potrgana in ni več služila svojemu namenu.

 

Tudi šolskega vrta nismo zanemarili, kar je opazila bližnja gospa, ki si je privoščila malo svežega pridelka. Želimo ji dober tek.

 

Ker smo se prijavili na razpis, je bila v šolo pripeljana optika, sledi delo v objektu in verjamemo, da nam bo uspelo v bližnji prihodnosti urediti hiter in varen dostop do interneta na celotnem področju šole.

 

Razdeljevalnica hrane je temeljito počiščena, a je znova zelo prašna, zato nas čaka še intenzivno čiščenje. Šolska jedilnica je bila prepleskana in že čaka otroke, da si postrežejo s kosilom.

 

Telovadnica se čisti in naši zaposleni odstranjujejo prve pojave vlage in poškodb na stenah.

 

Oba prostora, razdeljevalna kuhinja in telovadnica, bosta kmalu potrebna večjega posega, saj se bo sicer pričela delati škoda, ki je sami ne bomo zmogli več odpravljati s posameznimi manjšimi posegi.

 

Na šoli smo tudi zamenjali nekaj žarnic, robnih trakov na stopnicah, popravili nekaj omaric, prestavili nekaj pohištva, zdrgnili tla in opravili še več manjših popravil. In seveda zalivali okenske rože, ki res bogato cvetijo.

 

Če odmislimo, da so hodniki natrpani s pohištvom, da so omare vseh učilnic v drugem nadstropju šole spraznjene, da imamo v knjižnici cele kupe učbenikov, ki še čakajo na zavijanje in razdelitev učencem, potem lahko rečemo, da šola že nestrpno čaka učence, njihov smeh in zvedave oči.

 

Torej, bili smo tukaj in bili smo zelo delavni. Čeprav so počitnice, šola ni počivala. S svojo novo podobo vas pričakuje, da se ji približate, vstopite, se razgledate ali pa nas vsaj spremljate na naši spletni strani ali FB-profilu.

učilnica med deli, 18. 8. 2015 (1)

Učilnica med deli, 18. 8. 2015 (2)

podstrešje, šesti avgust 2015 (12)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top