Kaj se dogaja na šoli Ivana Cankarja?

Za učence so se danes, 2. 9. 2013, odprla šolska vrata, učiteljice in učitelji pa smo bili delavni že v avgustu: izvedli smo sestanke učiteljskega zbora in se začeli pripravljati na pouk, razmišljali o metodah dela, o novih učnih gradivih, usklajevali delo med posameznimi področji in urejali učilnice.

Uspešno smo zaključili s popravnimi izpiti, vsi učenci napredujejo v višje razrede. Kvalitetno in odgovorno bi radi izvedli delo v oddelkih podaljšanega bivanja in temu namenjamo veliko strokovne in logistične pozornosti.

Da bi se timsko pripravljali na novo šolsko leto, smo organizirali svetovalne obiske iz Zavoda RS za šolstvo in skupno tematsko konferenco (Timsko sodelovanje) za celoten učiteljski zbor.

Med počitnicami so čistilke počistile učilnice, hodnike in telovadnico. Hišnik je polagal laminat, urejal odtoke v razdelilnici hrane, zamenjal odslužene table. Tudi učitelji smo sodelovali pri selitvi pohištva, saj smo naredili prostore za dva razreda gostov na naši šoli, drugošolcev iz OŠ Trbovlje.

Temeljito smo pospravili učilnico za računalništvo, zavrgli staro in neuporabno računalniško gradivo (brošure, diskete) in naredili prostor za uporabne materiale.

Posodobili smo kabinet za naravoslovje: Inštitut za kemijo nam je daroval omaro za kemikalije, prijazni in močni bivši učenci pa so jo preselili na novo lokacijo.

Kupili smo nov fotokopirni stroj, dve omari za hrambo športnih pripomočkov in pohištvo za učilnico slovenščine.

Računalnikar je ob prostovoljni pomoči delavca iz Zasavskega računalniškega centra urejal brezžično internetno napeljavo po šoli, da bomo lažje elektronsko vodili šolsko dokumentacijo v naslednjem šolskem letu.

Precej finančnih sredstev smo namenili za nakup novih računalnikov in projektorjev, ki bodo omogočili bolj moderen pristop k poučevanju.

Zelo smo ponosni na naše krvodajalce, ki so se letos udeležili (že tradicionalne) krvodajalske akcije. Morda se jim bomo naslednje leto pridružili še novi.

Veseli smo sodelovanja in podpore drugih zavodov v lokalni skupnosti: policisti skrbijo za varno šolsko pot v teh prvih šolskih dneh, trboveljski gasilci pa so nam znova pomagali očistiti okna na najvišjih nadstropjih, saj samo oni lahko dosežejo višino zelo varno.

Z novim šolskim letom imamo na šoli dva oddelka prvošolcev in nekaj novih delavcev, zaposlenih s krajšim delovnim časom. Pridružili se nam bosta tudi dve delavki preko javnih del, ki bosta nudili učno pomoč našim učencem. Z oktobrom pa začne delo mlada prostovoljka, ki si želi dela z najmlajšimi.

Smo motivirani, delovni in pripravljeni na nove pedagoške izzive. Otroke bomo poučevali različne predmete, a tudi razvijali v odgovorne, strpne in solidarne ljudi, kar je tudi slogan naše šole.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top