Kadeti RD Rudarja odlični tretji v Pragi!

V Pragi je potekal od 18. do 21.04.2014 tradicionalni velikonočni rokometni turnir, ki se ga je letos udeležila kadetska ekipa RD Rudarja, ki je osvojila odlično tretje mesto.

Letos se je turnirja udeležilo 447 ekip v različnih starostnih skupinah, kar potrjuje dejstvo, da spada turnir v Pragi med najpomembnejše in največje rokometne turnirje na svetu. Kadeti RD Rudarja so nastopali v kategoriji letnik 1997 in mlajši v kateri je sodelovalo 59 ekip, ki so bile razdeljene v devet skupin. Trener Uroš Drobnič je na turnir peljal naslednje igralce: Tadej Bevk, Primož Božjak, Bor Draksler, Tomaž Flisek, Matej Gojič, Matic Grošelj, Jaka Krnc, Rene Kurež, Luka Lenart, Rok Pintar, Rok Poljan, Gašper Razpotnik, Žiga Seme in Patrik Schoner.

Ekipa RD Rudarja je v svoji predtekmovalni skupini zasedli prvo mesto s popolnim izkupičkom zmag, premagali so TSV Asperg ( Nemčija),Grankulla IFK ( Finska), HK Ankaret I ( Švedska), RK Matulji 2001 ( Hrvaška) in HK Banik Most (Češka). V skupni za napredovanje v četrtfinale so naši rokometaši premagali ekipi Liberec Handball (Češka) in RK Dubrava (Hrvaška). Po odlični igri v četrtfinalu so premagali stare znance iz slovenskih igrišč ekipo Drave iz Ptuja. Sledila je polfinalna tekma, kjer jih je čakala Hrvaška ekipa Zagrebački RS. Napeta in izenačena tekma se je po rednem delu končala z rezultatom 11:11 in o zmagovalcu so odločali t.i. shoot out pri katerih so bili naši nasprotniki bolj zbrani. Fantje so se zbrali in v tekmi za tretje mesto nato suvereno nadigrali ekipo IFK Ystad (Švedska) z rezultatom 16:12 ter tako osvojili tretje mesto na turnirju.

Kadeti z navijači

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top