Jutri v Zasavje prispe Domfrca!

Domfrca je Praznik za nove čase na Kipah v Zasavju, ki bo potekal kar cel vikend! 8 organizacij, ogromno prostovoljcev in podpornikov, na dobrovoljski osnovi soustvarja samoorganiziran in avtonomen festival z raznolikimi vsebinami, katerega namen je 3 dni svobode in druženja.

 

Od začetka Domfrce nas loči le še slab dan, zato so vsi Domfrčani v polni akciji. Na Kipah potekajo zadnje priprave prizorišč – dobrovoljci postavljajo odre in šotore, končne električne in vodovodne inštalacije, kopljejo jarke, postavljajo označevalne table. Domfrčani so danes tudi na terenu, kjer prevzemajo potrebne materiale ter vabijo ljudi na domfrski vikend. Nekateri pa, s telefoni in tabelami v rokah, usklajujejo končne malenkosti z izvajalci programa ter skrbijo za brezhiben plan, brez katerega izvedba takšnega dogodka preprosto ni mogoča.

 

Vsi ‘s polno paro’ delujejo na svojih področjih ter komaj čakajo jutrišnji dan, ko bodo vidni rezultati njihovega nekajmesečnega dela – ko bo na Kipe prispela Domfrca! ”Vsi smo že v elementu, zato si želimo, da se Domfrca končno prične! Takrat bodo končno mimo vse priprave, pričelo se bo tisto pravo dogajanje, ki ga pričakujemo že par mesecev!” pravi Lavra Izgoršek.

 

Za konec dobrovoljci dodajo, da Domfrca ni celovita brez obiskovalcev. Prvi kamperji so že postavili svoje šotore. Tanita Hohnjec: ”S tem, ko pridete na Domfrco, podprete naše delo in trud. Podprete dobrovoljstvo, samoorganizacijo, avtonomnost, ustvarjalnost. To nam, Domfrčanom, pomeni največ! Še bolj pa bomo veseli, če se nam pridružite pri soustvarjanju dogodka – nikoli ni prepozno za dobrovoljsko pomoč, vključitev v programsko vsebino ali za kakršno koli drugo lepo gesto.”

 

Dobrodošli na Praznik za nove čase, na 3 dni svobode in druženja, na vsezasavski – dobrovoljski – povezovalni dogodek DOMFRCA!

 

Več o Domfrci na www.domfrca.org

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top