Junior ambasador tudi v Trbovljah

20. novembra obeležujemo Svetovni dan otroka, saj je leta 1989 generalna skupščina OZN sprejela pomembno zavezo – Konvencijo o otrokovih pravicah. S tem so se svetovni voditelji zavezali, da bodo v svojih odločitvah otroke postavili v središče.

Pomembno je, da si za uresničevanje otrokovih pravic prizadevamo vse dni v letu, vendar pa nam 20. november nudi še posebno priložnost, da o pomembnosti tega prizadevanja ponovno spomnimo in spodbudimo vse, ki so ključni za ustvarjanje okolja, ki omogoča slehernemu otroku razvoj svojih polnih potencialov.

Vse prepogosto pa pri ustvarjanju sveta po meri otrok pozabimo vključiti tudi otroke same, s čimer jim odvzamemo možnost sodelovanja v zadevah, ki se jih tičejo in ne izkoristimo neprecenljivega potenciala, ki se nahaja v vsakem lokalnem okolju.

Izbranemu Junior ambasadorju bo v torek, 22.novembra 2016, županja naše občine ga. Jasna Gabrič predala ključ mesta in mu s tem simbolično, za en dan, zaupala vodenje mesta.

Vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 16. novembra 2016 ob 10. uri v sejni dvorani Občine Trbovlje na enourni okrogli mizi, kjer bodo otroci med vsemi predstavniki šol izbrali Junior ambasadorja.

Vabimo vas tudi, da se nam pridružite v torek, 22. novembra 2016 ob 10.30 v sejni dvorani Občine Trbovlje na enourni okrogli mizi, kjer bo predstavnike trboveljskih institucij in predstavnike otrok sprejel mladi župan v želji, da prisluhnete njihovim idejam ter predlogom.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top