Jesen na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

Učiti se, sodelovati, ustvarjati in se lepo imeti – vodilo na šoli, ki letos praznuje 111 let obstoja (prireditev ob tem dogodku bo 11. 12. 2012 v Domu Svobode).

Dogajalo se je: sprejem našega učenca Aleksandra Božiča pri predsedniku republike g. Turku, zaradi nagrajenega spisa na natečaju  Moja rodna domovina ; sodelovalno učenje in medgeneracijsko druženje v projektu Simbioz@; prireditev ob evropskem dnevu jezikov v MCT; počitniški, jesenski tabor za vedoželjne učence z raznoliko ponudbo delavnic; obisk tovarne Šumi v Krškem; kostanjev piknik; jesenski pohod in še veliko drugega.

Na sončen septembrski dan smo izvedli tehniški dan za vse učence šole na temo slovenske narodne obrti. V e vropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti so se delu mladih pridružil starejši, ki so z  otroki pletli košare, klekljali, vezli, vlivali sveče. Preživeli smo ustvarjalno dopoldne, popoldne pa so se družili starši in učitelji na dobrodelnem sejmu, kjer sta  nastopila zborčka, harmonikarja in mladi lutkarji.

Naši učiteljici Jasna Drnovšek in Sabina Potrbin pa sta s skupino štirih učencev odpotovali na enotedensko izmenjavo v Estonijo. To je že naša druga mednarodna mobilnost v okviru dvoletnega Comeniusovega projekta Fingertips. Vsi so se vrnili navdušeni nad pokrajino, prijaznostjo in novimi poznanstvi.

Avtorica: Mojca Zalar Doberlet, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top