Javna vaja glasbene skupine Flora & Paris

Glasbena skupina z imenom Flora&Paris je idejni otrok treh članov znane slovenske zasedbe Orlek, ki so si zaželeli drugačnega zvoka in bolj samostojnega ustvarjanja. V sredini 2012 so tako pričeli z aranžiranjem glasbenih idej Jureta Torija in Mateja Feleta. Počasi so pridobivali še ostale člane ter s tem iskali in krepili svoj stil izražanja. Končno podobo skupine tako tvorijo Jure Tori (klavir & harmonika), Matej Fele (kitara), Mitja Tori (bas kitara), Peter Jeretina (bobni & tolkala), Tjaša Perigoj (saksofon) in zadnja pridobitev skupine, Žan Libnik (vokal).

Njihova glasba poskuša biti čim bolj akustična, saj je slednja prijetna za človeško uho in močno orodje pri umetniškem izražanju. Žanrsko se spogledujejo s pop glasbo, jazzom in etno. Ker želijo prikazati besedno bogastvo in spevnost slovenskega jezika, so tudi njihova besedila primarno slovenska.

Pri svojem glasbenem ustvarjanju poskušajo združiti nezdružljivo – kvaliteto umetniškega izražanja in poslušljivost ter posledično komercialno uspešnost. V kakšni meri jim to uspeva se prepričajte na lastna ušesa v PETEK, 25. 11. 2016, ob 21. uri v klubu in kavarni Mladinskega centra Trbovlje.

Vstopnine ni, lahko pa s prostovoljnim prispevkom izkažete svojo podporo skupini.

Če si želite izvedeti še več o skupini, obiščite spletno stran www.floraparis.com ali www.mct.si.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top