Jaša Jovan evropski viceprvak v speedmintonu, v kategoriji U-18

 V Varšavi je ta konec tedna potekalo evropsko prvenstvo v speed badmintonu, ki se ga je udeležilo tudi nekaj trboveljskih predstavnikov. Jaša Jovan, sicer še vedno aktualni svetovni prvak v kategoriji do 14 let, ki letos prvič nastopa v kategoriji do 18 let, je z odlično igro presenetljivo osvojil 2. mesto in s tem naslov evropskega viceprvaka.

 

Silvo Vidmar in Bojan Jerman sta se v kategoriji nad 40 let prebila do osmine finala, Alen Baumkirher v moški kategoriji pa je končal tekmovanje v skupinskem delu.

 

Sicer pa je bil nastop celotne slovenske reprezentance na tokratnem evropskem prvenstvu ponovno zelo uspešen. Radečanka Jasmina Keber je z odlično predstavo, ki smo je pri njej že navajeni, obranila naslov evropske prvakinje. V kategoriji mešanih dvojic pa je skupaj z Matjažem Šušteršičem osvojila drugo mesto.

 

V mladinskih kategorijah so naši predstavniki prav tako osvojili kar nekaj odličji. Svetovna prvakinja v kategoriji do 14 let Rebeka Škerl je z odlično predstavo osvojila naslov evropske prvakinje, v isti kategoriji je Gabi Droždan osvojila bron. Evropski podprvak je v kategoriji do 12 let postal Jan Pirc. Tilen Knez pa je v isti kategoriji osvojil bron. V kategoriji mladinskih dvojic sta Rebeka Škerl in Danaja Knez osvojili srebrno medaljo. Lori Škerl in Gabi Droždan pa sta zasedli tretje mesto.

 

Jasa_evropsko

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top