Izjava za javnost v zvezi s Komunalo Trbovlje

Novo vodstvo Občine Trbovlje pri najboljših močeh ne more in ne sme vplivati na spremembo cen ogrevanja, ki jih določa Komunala Trbovlje, na temelju Letnega gospodarskega načrta javnega podjetja, ki je bil večinsko sprejet in potrjen na zadnji seji občinskega sveta v bivši zasedbi.

Storjeno je bilo ogromno napak, prisotno je bilo veliko nestrokovnosti in odločitev čez palec. Uspešno popraviti zatečeno stanje, ne gre čez noč, ampak zahteva svoj čas. Občina Trbovlje nima trenutno nobenih vzvodov, s katerimi bi lahko na trenutno ceno vplivala, pa vendar bomo postorili vse, da čim hitreje najdemo tudi drugačne vzvode kako pomagati našim občanom. Trenutno je edini vzvod pomoči našim ljudem sistem sofinanciranja preko Pravilnika o pomoči pri plačilu stroškov daljinskega ogrevanja. Prosimo, poslužujte si ga v večji meri. Predlog spremembe pravilnika, ki gre v smeri višanja pomoči, bo obravnavan na januarski seji občinskega sveta. Samo v preteklem mesecu smo s tega naslova že pomagali več kot 90 družinam in samskih osebam. Pravilnik in vloga za pomoč sta na voljo TUKAJ (KLIK) .

Forenzično poročilo o poslovanju Komunale Trbovlje, ki še ni bilo predstavljeno javnosti, bo zaradi principa tajnosti podatkov o poslovanju javnega podjetja objavljeno postopoma, v sklopih, v naslednjih tednih. Sodba sodišča bo tako v celoti spoštovana in to bo onemogočilo kakršne koli nove pravne postopke različnih subjektov proti Občini Trbovlje in Komunali Trbovlje. Razumemo jezo in skrb občanov, in tudi govorice, ki se sprožajo ob tem. Občina Trbovlje na tem mestu zagotavlja, da je zavezana k transparentnosti in skrbi za interes občanov. Tako bomo tudi delovali!

Še enkrat vse občanke in občane prosimo za potrpežljivost in razumevanje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top