IZHOD – Uporniški film brez dlake na jeziku

Na velikih platnih v DDT Tbovlje se bo v soboto 29.6. ob 20. uri premierno odvrtel film Izhod v režiji Dejana Baboska in v neodvisni produkciji InfluenZ Pictures. Gre za najbolj uporniški slovenski film dosedaj, ki brez dlake na jeziku govori resnico o družbi, malih ljudeh, skorumpirani politiki in nategunskih poslovnežih. Gledalci filma so presenečeni nad dogajanjem v zgodbi, saj pravijo, da ta film definitivno odstopa od klasične slovenske produkcije, te nasmeji, hkrati pa brezkompromisno postavi ogledalo sodobni slovenski družbi.

V filmu lahko vidite kar nekaj trboveljskih obrazov, saj v njem nastopajo Jernej Perko, Danijel Gabrijel, Špela Pikš, Nejc Bartolj, Tina Kos, Nataša Kerin, Veronika Žagar, Janez Vozel…, svojo pesem Nova senzacija je pa za glasbeno podlago v filmu prispeval tudi trboveljski glasbenik in radijski voditelj Primož Siter.

Večina snemanja se je zgodila že v letu 2006, nekaj kadrov, ki so še dodatno začinili film, pa se je posnelo letos. Film je bil posnet v Monaku in Sloveniji, ima pa tudi zelo pestro in mednarodno igralsko zasedbo. Poleg srbske igralske legende Dragana Bjelogrlića, znanih obrazov Jerneja Kuntnerja in Ludvika Bagarija, Yurija Bradaca, ki ustvarja v Hollywoodu, v glavni vlogi filma blesti Aljoša Kovačič (najbolj znan po naslovni vlogi v Rezervnih delih), družbo pa mu delajo novi obrazi na igralski sceni: manekenka Katarina Jurkovič, plesalka Gea Erjavec in znani, zdaj v Kanadi živeči DJ MC Flasher – Simon Pribac.

Poleg nekaj klasičnih skladb in avtorske glasbe skladatelja Anžeta Palke, so glasbo za Izhod prispevali številni priznani slovenski glasbeni ustvarjalci: Anika Horvat, Benč, Bitch Boys, Christine Zadnikar, Clea & Kim, Elvis Jackson, Jani, Kovačič, LastDayHere, LeeLooJamais, Maša & Band, Mirko, Modrijani, Noctiferia, N0dus, Siter, Schatzi & Picaboy, Supersoul Connection, Tadiman, Trkaj, Valentino Kanyzani, Wet Bed, Zlatko in Aljoša Kovačič.

V DDT se bo film vrtel še med 10. In 17. julijem.

Več informacij:

Napovednik filma: http://www.youtube.com/watch?v=GUVjqjUIxkA

Uradna spletna stran: www.exitthemovie.eu

FB stran: http://www.facebook.com/Izhod.Exit
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top